Airbus: Έτσι θα είναι το αυτόνομο αεροπλανάκι πόλης

Airbus: Έτσι θα είναι το αυτόνομο αεροπλανάκι πόλης

Θα πετάει μόνο του μεταφέροντας ένα άτομο και θα κάνει την πρώτη του πτήση πριν το τέλος του 2017.

Δυο μήνες αφότου έγινε γνωστό το πρόγραμμα εξέλιξης ενός αυτόνομου αεροσκάφους από την Airbus, η γαλλική εταιρεία μας δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του πρότζεκτ Vahana.

To Vahana εξελίσσεται αυτή την εποχή από το , το τμήμα προηγμένων πρότζεκτ της εταιρείας, στη Silicon Valley της California. H Airbus σχεδιάζει να πετάξει ένα πρωτότυπο σε φυσικό μέγεθος πριν το τέλος του 2017 και στη συνέχεια να παρουσιάσει ένα έτοιμο για παραγωγή μοντέλο επίδειξης μέχρι το 2020.

Το Vahana έχει 8 έλικες και δύο πτέρυγες, και φιλοξενεί έναν επιβάτη κάτω από μια ανασυρόμενη καλύπτρα. Το αεροσκάφος μπορεί να απογειώνεται κάθετα και να πιλοτάρεται μόνο του, έχοντας την ικανότητα να ανιχνεύει αυτόματα και να αποφεύγει εμπόδια και άλλα αεροσκάφη.

Αντίθετα από άλλα φιλόδοξα «ιπτάμενα αυτοκίνητα», το Vahana δεν υπόσχεται να μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο. Η Airbus πιστεύει ότι τα προσωπικά ιπτάμενα οχήματα θα είναι η λύση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στις μητροπόλεις του αύριο. Έτσι το Vahana θα περιορίζεται στον… απεριόριστο χώρο πάνω από το έδαφος.

Το αυτόνομο προσωπικό αεροσκάφος θα λειτουργεί μέσα σε ένα σύστημα εναέριας κυκλοφορίας και θα ακολουθεί προκαθορισμένες πτητικές διαδρομές, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιπτάμενοι του μέλλοντος δεν θα σπρώχνονται για να εξασφαλίσουν χώρο στον αέρα, όπως κάνουν τώρα στο δρόμο…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube