Ford Focus: Κάμερα 180 μοιρών για την όπισθεν [video]

Ford Focus: Κάμερα 180 μοιρών για την όπισθεν [video]

Συνδυάζεται και με ραντάρ, ώστε να φρενάρει μόνο του το αυτοκίνητο αν αδρανήσει ο οδηγός.

Το νέο Focus 4ης γενιάς έχει παρουσιαστεί εδώ κι ένα μήνα, αλλά η Ford συνεχίζει να αναλύει κάποια στοιχεία του, όπως αυτή η προηγμένη κάμερα οπισθοπορείας με οπτικό πεδίο 180 μοιρών.

Τοποθετημένη πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας, η κάμερα επιτρέπει στον οδηγό νa βλέπει διερχόμενους πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος. Η κάμερα συμπληρώνεται από αισθητήρες ραντάρ που παρακολουθούν τι γίνεται πίσω από το αυτοκίνητο και, αν ανιχνεύσουν κίνδυνο και ο οδηγός δεν ενεργήσει εγκαίρως, πατούν αυτόματα φρένο.

«Γνωρίζουμε ότι, για σχεδόν όλους σχεδόν τους πελάτες μας, το να κάνουν όπισθεν αποτελεί ένα κρίσιμο μέρος της καθημερινής οδήγησης – το οποίο κάποιοι από αυτούς δεν απολαμβάνουν», είπε ο υπεύθυνος για το Focus μηχανολόγος, Glen Goold. «Αυτή η μικρή κάμερα μας βοηθάει να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα εμπρός, διευκολύνοντας το να κάνουμε πίσω».

Πέρα από την κάμερα, που περιγράφεται στο video πιο κάτω, το νέο Ford Focus έχει και μια σειρά από άλλα βοηθήματα της οδήγησης: Blind Spot Information System για τις τυφλές γωνίες, με Cross Traffic Alert (πάλι), Lane-Centring για τη διατήρηση λωρίδας, Speed Sign Recognition για τα σήματα κυκλοφορίας, Adaptive Cruise Control για διατήρηση της σωστής απόστασης, Adaptive Front Lighting System with Predictive curve light (ενεργά φώτα, με λειτουργία στροφής), Sign-based light (ανάβουν αυτόματα στη σχετική πινακίδα), και άλλα.

Επίσης, το νέο Focus μπορεί να παραγγελθεί με Park-Out Assist και Active Park Assist 2 για το παρκάρισμα, Pre-Collision Assist με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, Evasive Steering Assist (υποβοήθηση τιμονιού σε ελιγμούς αποφυγής), Wrong Way Alert (αν κινείσαι ανάποδα) και Post-Collision Braking για αυτόματη ακινητοποίηση μετά από ατύχημα.

[Πηγή: Ford μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube