Συμφωνία Williams -  Robert Kubica  για το 2019

Συμφωνία Williams -  Robert Kubica  για το 2019

Ο Πολωνός θα αγωνιστεί μαζί με τον George Russell – Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης στο Abu Dhabi.

Ο Robert Kubica συμφώνησε να αγωνιστεί με την ομάδα της Williams για το 2019, όπως αναφέρει το Autosport. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει το Σαββατοκύριακο, στο περιθώριο του Grand Prix του Abu Dhabi.
Η απόφαση της Williams σηματοδοτεί την επιστροφή του Kubica στην αγωνιστική δράση της F1, οκτώ χρόνια μετά το ατύχημα που είχε σε αγώνα ράλι στην Ιταλία και το οποίο έγινε αιτία σοβαρότατου τραυματισμού σε χέρι του. Εκτοτε ο Πολωνός οδηγός διέκοψε την καριέρα στην F1 και μετά την αποθεραπεία του, αγωνίστηκε στο WRC με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα, όντας γρήγορος αλλά όχι και σταθερός στην απόδοσή του.  

Το 2018 ο Kubica επιχείρησε να επιστρέψει στην F1, έκανε δοκιμές και με τη Renault,  αλλά τελικά κατέληξε να έχει δευτερεύοντα ρόλο –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – στη Williams, με την ομάδα να προτιμά τους Sergey Sirotkin και Lance Stroll.

Ωστόσο η Williams σε όλο αυτό το διάστημα φαίνεται να εκτίμησε τις επιδόσεις του Kubica και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οδηγός φέρεται να έχει κλείσει ένα καλό πακέτο χορηγίας από την Πολωνία, να του δίνει τη θέση στην ομάδα για το 2019 δίπλα στον George Russell .

Να σημειώσουμε πως ο Kubica είχε και μια πρόταση από τη Ferrari να ενταχθεί στην ομάδα σαν ο οδηγός του προσομοιωτή της, αλλά είναι σαφές ότι προτίμησε την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube