Στρατηγική συνεργασία Volkswagen και Bosch για την κατασκευή μπαταριών

Στρατηγική συνεργασία Volkswagen και Bosch για την κατασκευή μπαταριών

Μνημόνιο συνεργασίας με την Βosch για την εξέλιξη και την κατασκευή μπαταριών σύναψε η Volkswagen.

Την ώρα που η ηλεκτροκίνηση έχει «κολλήσει» στο κομμάτι των μπαταριών, μεγάλες εταιρείες συνάπτουν σχέσεις και συνεργάζονται για να περάσουμε στη νέα γενιά. Σε αυτή δηλαδή που θα επιτρέψει να έχουμε μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες με μικρότερο μέγεθος και βάρος, ενώ την ίδια στιγμή θα κοστίζουν λιγότερο και θα φορτίζουν πιο γρήγορα.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, ο όμιλος Bosch και ο όμιλος Volkswagen υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ενώνοντας τις δυνάμεις τους τόσο για την εξέλιξη όσο και την κατασκευή της επόμενης γενιάς μπαταριών που θα προσφέρουν.

Οι δύο κολοσσοί στοχεύουν μέχρι το 2030 να κατασκευάσουν έξι εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη και να ισχυροποιήσουν με αυτό τον τρόπο τη θέση τους στην αγορά. Η συνεργασία τους εξετάζει την περίπτωση ίδρυσης ενός ευρωπαϊκού παρόχου για τις μπαταρίες, ενώ στο ευρύτερο πλαίσιο αυτής περιλαμβάνεται και το πλάνο να προσφέρουν και να προμηθεύουν ολοκληρωμένα συστήματα παραγωγής μπαταριών και να εξελίξουν ή να διαμορφώσουν καινοτόμες λύσεις στην βιομηχανία.

Σε αυτή την συνεργασία η Bosch θα προσφέρει την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία της στον αυτοματισμό εργοστασίων και την ενοποίηση συστημάτων που διαθέτει, ενώ η Volkswagen ως μια ολοκληρωμένη αυτοκινητοβιομηχανία και ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές, θα προσθέσει την τεχνογνωσία της στην κατασκευή στοιχείων μπαταριών.

Η ίδρυση της νέας εταιρείας των δύο ομίλων θα γίνει μέχρι τα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube