Spiegel: Ψήνεται dieselgate με Mercedes-Benz και πρόστιμο €3,75 δισ!

Spiegel: Ψήνεται dieselgate με Mercedes-Benz και πρόστιμο €3,75 δισ!

Η Daimler απειλείται με πρόστιμο 3,75 δισ. ευρώ για παραπλάνηση των μετρήσεων εκπομπών αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel.

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Andreas Scheuer, απείλησε να επιβάλει πρόστιμο 3,75 δισ. ευρώ στην Daimler, έναντι σκανδάλου εκπομπών ντίζελ, ανέφερε το περιοδικό Spiegel την Παρασκευή.

Η αναφορά έρχεται ύστερα από την αμφισβήτηση του Scheuer, τη Δευτέρα, σχετικά με τις απαντήσεις που έδωσε ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche, ερωτηθείς με το πόσα βαν και επιβατικά μοντέλα της Mercedes-Benz πρέπει να επιδιορθωθούν, καθώς μια ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή βρήκε παράνομο λογισμικό σε ένα από τα μοντέλα της εταιρείας.

Το Spiegel, μη επικαλούμενο καμία πηγή, δήλωσε ότι ο Scheuer δήλωσε ότι θα μπορούσαν να έχουν επηρεαστεί συνολικά 750.000 αυτοκίνητα της Mercedes-Benz και ότι το υπουργείο θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμα μέχρι και 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία και το υπουργείο Μεταφορών συμφώνησαν να ξεκαθαρίσουν τα πολύ σύνθετα τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με τις εκπομπές ντίζελ. Είπε ότι έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένα βήματα ύστερα από τη συνάντηση του Scheuer με τον Zetsche για το πόσα βαν και επιβατικά μοντέλα της Mercedes-Benz πρέπει να επιδιορθωθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λογισμικό χειραγώγησης: Η Mercedes-Benz πιθανά να ανακαλέσει χιλιάδες αυτοκίνητα

Τον περασμένο μήνα, η Daimler διατάχθηκε από την ομοσπονδιακή αρχή οδικών μεταφορών KBA να ανακαλέσει βαν Vito εξοπλισμένα με τουρμποντίζελ 1,6 λίτρων, επειδή δήλωσε ότι παραβίαζαν τους κανόνες εκπομπών.

Η Daimler δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης της KBA να ταξινομήσει το λογισμικό της ως παράνομο και ότι θα αμφισβητήσει τα ευρήματα ενώπιον του δικαστηρίου αν είναι απαραίτητο, αν και δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τη ρυθμιστική αρχή.

Το Spiegel ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι παράνομο λογισμικό έχουν επίσης τουρμποντίζελ μοντέλα της C-Class και ότι οι εκπρόσωποι της Daimler θα κληθούν στο υπουργείο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση για το πώς προχωρά η εξέλιξη των εργασιών, μεταξύ των Zetsche και Scheuer αργότερα μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, τουλάχιστον άλλα 80.000 αυτοκίνητα θα πρέπει να ανακληθούν ως αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου.

Εκπρόσωπος της Daimler είπε ότι η ομάδα έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη φύση των συζητήσεών της με το υπουργείο Μεταφορών εμπιστευτική και δεν θα σχολιάσει. Στο ίδιο μήκος κύματος και Η KBA αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube