Λογισμικό χειραγώγησης: Η Mercedes-Benz πιθανά να ανακαλέσει χιλιάδες αυτοκίνητα

Λογισμικό χειραγώγησης: Η Mercedes-Benz πιθανά να ανακαλέσει χιλιάδες αυτοκίνητα

Τελικά, τα 6.300 ντίζελ Vito 1.6 ίσως να μην είναι το μόνο μοντέλο που ανακλήθηκε από τη Mercedes-Benz.

Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, η ομοσπονδιακή αρχή για τις οδικές μεταφορές υποχρεώνει το Γερμανό κατασκευαστή να ανακαλέσει 600.000 οχήματα ντίζελ με ύποπτο λογισμικό για τον περιορισμό των εκπομπών κατά τη διάρκεια εργαστηριακών δοκιμών.

Οι ανακλήσεις λοιπόν σχετικά με κινητήρες ντίζελ με αμφίβολης νομιμότητας λογισμικό θα μπορούσαν να συνεχιστούν στη Mercedes-Benz. Οι συνάδελφοί μας στο Spiegel ανέφεραν ότι η KBA, η γερμανική ομοσπονδιακή αρχή για τις οδικές μεταφορές, θα παραγγείλει στον κατασκευαστή της Στουτγάρδης να ανακαλέσει περίπου 600.000 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των C-Class και G-Class, για επιδιόρθωση στην ηλεκτρονική διαχείριση των αντιρρυπαντικών συστημάτων του μοτέρ.

Η Mercedes- Benz δεν θέλησε προς το παρόν να σχολιάσει την υπόθεση. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η σειρά των ανακλήσεων από την KBA έχει δρομολογηθεί εδώ και μερικές εβδομάδες. Ο επικεφαλής της Audi, η οποία ελέγχεται ήδη από τις γερμανικές αρχές, δήλωσε ότι σκέφτηκε ότι όλα αυτά «δεν τελείωσαν» και ότι και άλλες, σημαντικές καμπάνιες ανάκλησης δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, κλήθηκε νωρίτερα από τον Γερμανό υπουργό Μεταφορών να συζητήσει την επίσημη ανάκληση του Vito με τοn 1.600άρη τουρμποντίζελ της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube