To SpeedSector σε ένα επικό ταξίδι, από τα Καρπάθια Όρη στο Hungaroring [video]

To SpeedSector σε ένα επικό ταξίδι, από τα Καρπάθια Όρη στο Hungaroring [video]

Απολαύστε το εξαιρετικό βίντεο του SpeedSector, μια σπουδαία ελληνική παραγωγή που παντρεύει με τον πλέον συναρπαστικό τρόπο εικόνες από εντυπωσιακά αυτοκίνητα, μαγευτικά τοπία και λαμπερά χαμόγελα.

Ξενοδοχείο για τέρατα είναι μια παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων, που αναφέρεται στη συνύπαρξη ανθρώπων και βαμπίρ στα Καρπάθια Όρη. Ή ο τίτλος της φετινής εξόρμησης του SpeedSector σε μερικές από τις πιο απαιτητικές και ονειρεμένες διαδρομές της Ευρώπης. Με μια δόση υπερβολής, όχι πολύ μεγάλη, η φετινή εξόρμηση του SpeedSector εκτός των τειχών θα μπορούσε να είναι μια ταινία περιπέτειας, μια ιστορία για μυθικά τέρατα και τολμηρούς ταξιδιώτες που αναμετρήθηκαν μαζί τους αλλά και με τα στοιχεία της φύσης.

Η παρέα ταξίδεψε στα Καρπάθια Όρη, επισκέφθηκε τον Κόμη Δράκουλα στο σπίτι του, πέρασε… παγετώνες μέσα στο καλοκαίρι και οδηγώντας σε δύο από τις ομορφότερες διαδρομές του πλανήτη, κατά Top Gear- Jeremy Clarkson και όχι μόνο, κατέληξε στην πίστα που θα φιλοξενεί το Ουγγρικό GP της Formula 1. Αν κάτι κάνει ξεχωριστές αυτού του είδους τις εκδηλώσεις του SpeedSector.com είναι η αίσθηση ότι κάποιος έχει φροντίσει για σένα, ό,τι δεν φαντάζεσαι ότι ενδεχομένως θα χρειαστείς αλλά και θα ήθελες να ζήσεις στην πορεία. Και το έχει οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο. Το αυτοκίνητο και η αγάπη για την οδήγηση είναι η συγκολλητική ουσία αυτής της παρέας. Το πολύτιμο μέταλλο μεταφέρθηκε με νταλίκες στο Βουκουρέστι, όπου προσγειώθηκε η «αποστολή». Από εκεί, κι αφού ενώθηκαν οι δυνάμεις με το Drive Hype Club, ένα αντίστοιχης φιλοσοφίας τοπικό club, ξεκίνησε ένα φανταστικό roadtrip. Το οποίο έμοιαζε ταυτόχρονα και με ένα ταξίδι στο χρόνο, αλλά και στις εποχές. Σαν σκηνικό από ταινία, το Bran Castle, το κάστρο του Κόμη Δράκουλα, σε μεταφέρει έτσι κι αλλιώς σε άλλη διάσταση. Πριβέ ξενάγηση και φωτογράφιση των αυτοκινήτων στον εσωτερικό χώρο του κάστρου ως ανάμνηση μιας ιδιαίτερης στιγμής, προνόμιο που δεν μπορεί να έχει ο περιστασιακός επισκέπτης. Στη συνέχεια, με ενδιάμεσο σταθμό την πανέμορφη πόλη Brasov και την συγκλονιστική διαδρομή Poiana Brasov, το κομβόι των χιλιάδων ίππων κατευθύνθηκε προς το Sibiu. Προσωρινή έδρα του SpeedSector για ένα τριήμερο εξορμήσεων στα Καρπάθια. Και κάπου εδώ, η ταινία από περιπέτεια αρχίζει να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Porsche 911 GT3 RS

Η πινέζα στο χάρτη είχε καρφωθεί στο θρυλικό Transfagarasan, ορίζοντας την αποστολή της 3ης μέρας. Μπορεί να ήταν ανοιχτές οι μπάρες και τα τσιμεντένια jerseys, αλλά είχε… πάγο. Και χιονόπτωση. Μια διαδρομή 90 χιλιομέτρων, από τους 24 στους… 0 βαθμούς Κελσίου και τα 2.000 μέτρα. Καφές, φωτογράφιση δίπλα στη λίμνη Balea και βουτιά. Όχι στη λίμνη, προς Θεού. Στο χρόνο και στην ιστορία, μέσα από το διάσημο τούνελ του Τσαουσέσκου, το οποίο οδηγεί στην πίσω πλευρά του βουνού, σε ένα πιο φιλικό τοπίο με ένα καταπράσινο ελατοδάσος και μια υπέροχη διαδρομή, επίσης Top Gear approved, προς το Sibiu. Στο Sibiu το οποίο θεωρείται από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας, καθώς διατηρεί αναλλοίωτα στοιχεία της μεσαιωνικής πόλης, η ομάδα του SpeedSector είχε την ευκαιρία να σταθμεύσει τα αυτοκίνητα της σε μια από τις κεντρικές πλατείες προκαλώντας τον θαυμασμό των περαστικών! Την 4ημέρα το σχέδιο προέβλεπε ανάβαση στην κορυφή της Transalpina.

Μια μαγική διαδρομή μέσα σε υπέροχα δάση, γραφικές λίμνες και άλλα τέτοια ρομαντικά, για τη στιγμή που η συνοδηγός θα πει «φτάνει». Μέχρι τότε, έχεις 150 χιλιόμετρα ευφάνταστης, σχεδόν διαστροφικής χάραξης, για να απολαύσεις την οδήγηση. Τέλεια άσφαλτος, γρήγορη ροή, χαμηλή κίνηση. Ένας πραγματικός παράδεισος για τον petrolhead. Αν βρεθείτε εκεί, το SpeedSector προτείνει μια στάση στη λίμνη Barajul. Γιατί η διαδρομή από εκεί και πάνω είναι όνειρο. Το ταξίδι στην Βουδαπέστη και η ξενάγηση στην πόλη γέμισε την 5ημέρα της εκδρομής, ενώ το μυαλό όλων ήδη κατηφόριζε στο pitlane του Hungaroring. Η πίστα των 14 στροφών, μήκους 3,97 km, δημιουργήθηκε μέσα σε λίγους μήνες και άνοιξε τις πύλες της πρώτη φορά το 1986 για να υποδεχτεί το Grand Prix Formula1.

Ferrari 458 Speciale

Το SpeedSector είχε το σπουδαίο προνόμιο της αποκλειστικής χρήσης. Αυτό έδωσε στα μέλη τη δυνατότητα να απολαύσουν την οδήγηση στις ιδανικές συνθήκες, να νιώσουν τα vibes του ιδιαίτερου χώρου, να αναζητήσουν τις γραμμές των «Θεών». Και εν τέλει να γράψουν σπουδαίους χρόνους, με απόλυτη ασφάλεια, κοινός παρονομαστής κάθε trackdayτου SpeedSector. Για την ιστορία, τον πρώτο χρόνο έκανε μια Ferrari 458 Speciale με γύρο στο 2’02”1 και ακολούθησαν τρεις Porsche, μία 997 Turbo, με χειροκίνητο κιβώτιο (2’03”2), μία 991 GT3 RS (2’05’’0) και μία 997 Turbo Tiptronic (2’06”5). Το SpeedSector συνεχίζει να παράγει όνειρα με την ευγενική υποστήριξη σημαντικών εταιρειών. Την οδηγική απόλαυση και τη μέγιστη ασφάλεια του SpeedSector διασφαλίζει πάντα η Michelin με τα εκπληκτικά λάστιχα επιδόσεων που διαθέτει. Οι καλύτεροι και ισχυρότεροι κινητήρες του κόσμου που κινούν τον κόσμο του SpeedSector συντηρούνται με τα κορυφαίας τεχνολογίας λιπαντικά της ENPO Hellas, #ENEOS. Η παρέα ξυπνά με καφέ Nero Nobile. Και μετά στο τέλος της μέρας, όταν τα αυτοκίνητα κλειδωθούν σε ασφαλές σημείο, ανταλλάσσει εντυπώσεις απολαμβάνοντας την premium μπίρα Stella Artois , μόνιμο υποστηρικτή των γευστικών αναζητήσεων του SpeedSector. Πολύτιμη είναι η συνεισφορά των εταιρειών Hedera Printhouse αλλά και οι νομικές συμβουλές της Markoulakos Law Firm.

Speedsector

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube