Σπασμένη ζάντα η αιτία για το χθεσινό ατύχημα του Vettel

Σπασμένη ζάντα η αιτία για το χθεσινό ατύχημα του Vettel

Ο Γερμανός, όπως είπε, «ήταν επιβάτης», δεν μπορούσε να κάνει τίποτε – και η Ferrari έχασε πάνω από μισή μέρα δοκιμών.

Η Ferrari μετά από έρευνα κατέληξε ότι η έξοδος του Sebastian Vettel στις χθεσινές δοκιμές στη Βαρκελώνη οφειλόταν στην κατάρρευση μιας ζάντας που είχε πάθει ζημιά από πριν.

Ο Vettel έχασε τον έλεγχο της SF90 στη Στροφή 3, χθες το πρωί, και το μονοθέσιο έφυγε ευθεία κι έπεσε στα προστατευτικά λάστιχα, στο εξωτερικό της δεξιάς στροφής διαρκείας.

Πλάνα από το ατύχημα έδειξαν ότι κάτι είχε σπάσει στο εμπρός αριστερό μέρος του αυτοκινήτου και ήταν η αιτία της σύγκρουσης. Όμως χρειάστηκε ενδελεχής έρευνα από τους μηχανικούς της Scuderia για να καταλήξουν ότι την ευθύνη έφερε η ζάντα. Η ομάδα είπε ότι η ζάντα κατέρρευσε αφού είχε υποστεί ζημιά λίγο πριν.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ferrari σήμερα Πέμπτη έλεγε: «Μετά από σχολαστικούς ελέγχους, βρήκαμε ότι η χθεσινή έξοδος του Seb οφειλόταν σε πρόβλημα με μια ζάντα. Η ζάντα είχε πάθει ζημιά λίγα δευτερόλεπτα πριν, λόγω επαφής με ένα ξένο σώμα».

Ο Vettel βγήκε σώος και αβλαβής από το ατύχημα, αλλά πέρασε ένα σύντομο έλεγχο από το ιατρικό προσωπικό της πίστας, προληπτικά.

Vettel winter test

Ο Γερμανός φοβόταν ότι η ζημιά από τη σύγκρουση με την μπαριέρα θα έκανε αδύνατη την εύρεση της αιτίας του ατυχήματος: «Ένιωσα ότι υπήρξε πρόβλημα στην εμπρός αριστερή γωνία του μονοθεσίου», δήλωσε. «Από εκεί και πέρα, δεν μπορούσα να κάνω τίποτε για να αποφύγω τη σύγκρουση. Δεν είχα πλέον τον έλεγχο και πήγα λίγο-πολύ κατευθείαν την μπαριέρα. 

«Προσπαθούμε με κάθε μέσο να καταλάβουμε τι έγινε. Θα ήταν πολύ ευκολότερο αν υπήρχε μεγαλύτερη επιφάνεια διαφυγής και δεν είχα χτυπήσει πουθενά, διότι τώρα το μονοθέσιο έχει πάθει αρκετά μεγάλη ζημιά από την πρόσκρουση».

Λόγω του χαμένου χρόνου χθες Τετάρτη, η Ferrari άλλαξε το πρόγραμμα δοκιμών της για τις δύο τελευταίες μέρες, σήμερα και αύριο: Ο Charles Leclerc κι ο Vettel θα έχουν από μία ολόκληρη μέρα δοκιμών, αντί να μοιράζονται πρωί-απόγευμα.

Η Ferrari πάντως παραμένει αισιόδοξη, αφού η Mercedes δεν έχει δείξει ακόμη γρήγορη παρά τις μεγάλες αεροδυναμικές αλλαγές στο μονοθέσιο, ενώ οι πρώτοι χρόνοι των McLaren με τα μαλακά λάστιχα C4 δεν μπορούν να θεωρηθούν ενδεικτικοί της ανταγωνιστικότητας της ομάδας.

[Πηγή: Autosport]

Ferrari και Mercedes στις χειμερινές δοκιμές
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube