Σκοτώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα [video]

Σκοτώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα [video]

Ο Anthoine Hubert, εν ενεργεία πρωταθλητής GP3 και προστατευόμενος της Renault, έχασε τη ζωή του σε πολλαπλή σύγκρουση του αγώνα F2 στο Spa.

O 22χρονος Γάλλος έδινε τη μάχη για να μπει στη δεκάδα του μεγάλου αγώνα “feature”, όταν ενεπλάκη σε πολλαπλή σύγκρουση, στο 2ο γύρο του αγώνα.
Θρυαλλίδα για το δυστύχημα ήταν η απώλεια ελέγχου του μονοθεσίου από τον Giuliano Alesi (γιο του παλιού σταρ της F1, Jean) στην περιβόητη στροφή Raidillon της Eau Rouge, που την περνούν τέρμα γκάζι.

Ο Alesi ανέκτησε τον έλεγχο και ξαναμπήκε στην πίστα, με αποτέλεσμα να γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα. Ο Hubert έκανε δεξιά και βγήκε από την πίστα για να μην πέσει πάνω στους προπορευόμενους, έχασε κι αυτός τον έλεγχο, χτύπησε με το πίσω μέρος στην μπαριέρα και αποστρακίστηκε προς την πίστα με αποτέλεσμα να τον εμβολίσει ο Juan Manuel Correa της Sauber Junior team.

H FIA ανακοίνωσε ότι ο Hubert υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο, περί τις 6:35 το απόγευμα τοπική ώρα, χθες Σάββατο.

Ο Correa υπέστη κατάγματα στα δύο πόδια και ράγισμα σε σπονδύλους, χειρουργήθηκε και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Ο Alesi μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας απ’ όπου και βγήκε χθες.

Hubert_Monaco F2 2019

Ο Hubert είχε κερδίσει δύο αγώνες φέτος στην F2, στο Paul Ricard και το Μονακό, και ήταν 8ος στη βαθμολογία και δεύτερος «ρούκι». Η Renault F1 τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση και επρόκειτο να τοποθετηθεί σε κορυφαία ομάδα της F2 το 2020, ενώ κι άλλες ομάδες της F1 είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτόν.

Monaco F2 podium 2019

Γιος του Γάλλου οδηγού ράλι Francois Hubert, o Anthoine κέρδισε το Γαλλικό Πρωτάθλημα F4 το 2013, στην πρώτη του χρονιά μετά τα καρτ. Ύστερα από δύο χρονιές στη Formula Renault, αγωνίστηκε για μια σεζόν στην F3 με την ομάδα Van Amersfoort και δύο σεζόν στην GP3 με την ART Grand Prix.

Κέρδισε τον τίτλο των οδηγών το 2018 και συνέβαλε στο να πάρει η ART τον τίτλο των ομάδων στην GP3 για 7η φορά μέσα σε 8 χρόνια, μέχρι που το πρωτάθλημα συγχωνεύτηκε με την Ευρωπαϊκή F3 για να μετονομαστεί σε FIA Formula 3 το 2019.

Οι επιδόσεις του Hubert στην GP3 οδήγησαν στην πλήρη, επίσημη υποστήριξή του από τη Renault για το 2019, που τον τοποθέτησε στην ομάδα Arden.

«Μια θλιβερή υπενθύμιση ότι οι αγώνες δεν είναι παιχνίδι και οι οδηγοί ρισκάρουμε τη ζωή μας. Ο Anthoine ήταν ένας ήρωας», ποστάρισε ο Lewis Hamilton στο facebook.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube