Σε δημοπρασία κράνη του Senna και του Fangio

Σε δημοπρασία κράνη του Senna και του Fangio

Ένα κράνος που χρησιμοποίησε ο Ayrton Senna το 1994 και ένα του Juan Manuel Fangio από το 1952, πρόκειται να δημοπρατηθούν σε λίγες ημέρες.

Στο περιθώριο του φετινού Goodwood Festival of Speed, ο οίκος Bonhams διοργανώνει μια δημοπρασία στην οποία θα διατεθούν πολλά αντικείμενα ιδιαίτερης σημασίας για τους φίλους της Formula 1.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει σίγουρα ένα κράνος του Ayrton Senna. Πρόκειται για το κράνος της Bell που φορούσε ο Βραζιλιάνος κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Paul Ricard, στις 2 Μαρτίου του 1994, δηλαδή ακριβώς δύο μήνες πριν από το θάνατό του. Είναι μοναδικό στο είδος του και συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας και από τη γνήσια θήκη μεταφοράς της Bell. Ο οίκος Bonhams εκτιμά ότι θα πουληθεί προς £60.000-80.000 (€68.000-90.000).

Στην ίδια δημοπρασία θα διατεθεί ακόμη ένα κράνος, που ανήκε στον Juan Manuel Fangio. Πιστεύεται ότι το συγκεκριμένο είχε χρησιμοποιηθεί από τον πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή το 1952, στους αγώνες που είχαν πραγματοποιηθεί Ν. Αμερική, και συνοδεύεται από μια επιστολή στα γαλλικά που πιστοποιεί τη γνησιότητά του. Εκτιμάται ότι θα πιάσει περίπου τα μισά από το κράνος του Ayrton, δηλαδή £30.000-40.000. Παράλληλα, θα δημοπρατηθεί και ένα κράνος «Herbert Johnson» το οποίο ανήκε στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1958, Mike Hawthorn. Μέχρι το 2005, το συγκεκριμένο κράνος μπορούσε να το δει κανείς στο μουσείο της πίστας του Donington. Αναμένεται να πουληθεί προς £10.000-14.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε δημοπρασία ένα καρτ του Ayrton Senna

Πάντως αυτή η δημοπρασία του οίκου Bonhams δεν θα περιλαμβάνει… μόνο κράνη, αφού θα υπάρχουν συνολικά 388 αντικείμενα προς πώληση. Από αναμνηστικά από τον κόσμο των αυτοκινήτων και των αγώνων, μέχρι και σπάνιες βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας, όπως η «D 2», που ίσως φτάσει και τις £220.000 (€250.000). Θα υπάρχουν βέβαια και αυτοκίνητα. Ακριβότερο όλων θα είναι μια αγωνιστική Aston Martin DB4GT Zagato του 1961, η οποία είχε προετοιμαστεί από την ομάδα Essex Racing Stable με την υποστήριξη του εργοστασίου, και αναμένεται να ξεπεράσει τα €10 εκατομμύρια.

Aston Martin DB4GT Zagato - Bonhams Goodwood auction 2018

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φετινού Goodwood Festival of Speed, την Παρασκευή 13 Ιουλίου. Δείτε αναλυτικά όλα τα προς πώληση αντικείμενα και αυτοκίνητα, στη σελίδα του οίκου Bonhams.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube