SAIC R RYZR: Αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα;

SAIC R RYZR: Αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα;

Το πρωτότυπο R RYZR της SAIC είναι μια διασταύρωση μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. H αλλιώς, ο τρόπος με τον οποίο οραματίζεται η κινέζικη φίρμα τις αστικές μετακινήσεις του αύριο.

H SAIC Motors παρουσίασε μια σχεδιαστική σπουδή για τα μελλοντικά οχήματα πόλης. Πρόκειται ουσιαστικά για μια διασταύρωση μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Κάτι σαν το αντίστοιχο «One» της Carver αλλά με τέσσερις τροχούς και σαφώς πιο «προχωρημένη» φιλοσοφία… 

Το πρωτότυπο μοντέλο, είναι φυσικά ηλεκτρικό και ανήκει στην οικογένεια «R» της φίρμας στην οποία συγκαταλέγονται όλα τα μοντέλα του Κινέζου γίγαντα που μπαίνουν στην πρίζα. Ο Carl Gotham, υπεύθυνος σχεδιασμού του ομίλου, δήλωσε για το R RYZR: «Αυτό είναι το μέλλον στις αστικές μετακινήσεις. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε νέες εμπειρίες και συναισθήματα στους ανθρώπους. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε». 

RYZR

Το R RYZR, συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δυο διαφορετικούς κόσμους. Είναι άνετο και ασφαλές όπως ένα αυτοκίνητο αλλά και ελαφρύ-ευέλικτο όπως μια μοτοσικλέτα. Φιλοξενεί δυο επιβάτες στην καμπίνα του (ο κλωβός είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα), με τη φιλοσοφία κατασκευής του εμπρόσθιου συστήματος (ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης) να εμπνέεται από τα μονοθέσια της Formula 1 και την «ουρά» να θυμίζει… αγωνιστική μοτοσικλέτα.

Οι άνθρωποι της SAIC τονίζουν ότι ο χαρακτήρας του φουτουριστικού οχήματος είναι ξεκάθαρα οδηγοκεντρικός και οι επιδόσεις που προσφέρει εξαιρετικές. Βέβαια, δεν έγινε καμία αναφορά στις μπαταρίες που εφοδιάζουν το πρωτότυπο μοντέλο ή ποια είναι η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα. 

Το R RYZR θα προσφέρει επίσης και μια ειδική στολή για τους δυο επιβάτες του, η οποία θα ασφαλίζει πάνω στα δυο μπάκετ καθίσματα προτού το όχημα εκκινήσει για τη βόλτα του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube