Ricciardo και Verstappen σπάνε πλάκα με ένα Lada Niva [video]

Ricciardo και Verstappen σπάνε πλάκα με ένα Lada Niva [video]

Είπαν να εξερευνήσουν τη φυσική ομορφιά του χώρου. Αν και η Red Bull συνεργάζεται με την Aston Martin, αντί για Bentayga τους έδωσαν ένα… Lada Niva.

Πόσο χειρότερο θα πρέπει να είναι το μονοθέσιό τους από τις Ferrari και Mercedes για να το ανταλλάξουν με ένα Lada Niva; Όχι και τόσο. Ίσα ίσα που η Red Bull φάνηκε ανταγωνιστική χθες στην πίστα του Baku στο Azerbaijan, με τον Ricciardo κυρίως. Αλλά πριν φτάσουν εκεί οι οδηγοί της ομάδας είπαν να απολαύσουν μια βόλτα στην εξοχή.

Αν και η Red Bull συνεργάζεται στενά με την Aston Martin στην εξέλιξη από κοινού ενός hypercar και είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της ομάδας F1, έδωσαν στους Ricciardo και Verstappen ένα Lada Niva για την εξόρμησή τους. Και καλά, για τον Ολλανδό θα μπορούσε να είναι η τιμωρία του για τα πρόσφατα λάθη: Έξοδος στις κατατακτήριες του Bahrain, σύγκρουση με τον Hamilton, παραλίγο σύγκρουση με τον Hamilton στην Κίνα, όπου έπεσε πάνω στον Vettel και τον έβγαλε έξω. Λάθος έκανε και στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στο Baku με μικρή έξοδο που κατέστρεψε το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Από την άλλη ο Ricciardo είναι σε peak της φόρμας του, όπως έδειξε με την εμφατική του νίκη στην Κίνα. Ίσως όμως να τον τιμωρούν επειδή δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του και ακούγονται φήμες ότι έχει έρθει σε προ-συμφωνία με τη Ferrari.

Εντάξει, πλάκα κάνουμε. Όπως πλάκα έκαναν κι αυτοί. Το Niva επελέγη γιατί είναι ρώσικο. Και το Azerbaijan ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1920 ως το 1991. Θα μπορούσαν βέβαια να κρατήσουν το ίδιο αστείο για αργότερα, για το ρωσικό GP, στο Sochi. Εκτός κι αν εκεί οι διοργανωτές δεν εκτιμούν αυτού του είδους το χιούμορ. Το Niva είναι ένα αρχέγονο SUV, ίσως το μακροβιότερο μετά το θρυλικό Jeep, ουσιαστικά ο προπομπός της κατηγορίας η ίδρυση της οποίας αποδίδεται το Vitara, αδικώντας μάλλον λίγο τους Ρώσους. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1977 και ήταν φαίνεται τόσο… τέλειο εξ’ αρχής, ώστε τρεις και βάλε δεκαετίες μετά, ελάχιστες  αλλαγές και βελτιώσεις έχει δεχτεί.

«Είχε πολύ πλάκα» είπαν και οι δύο. Μια εμπειρία που σε κρατά στις μύτες των ποδιών, όταν αυτοί οι δύο οδηγούν το δύστροπο και πρωτόγονο Lada. Το φιλμάκι γυρίστηκε στο Εθνικό Πάρκο Gobustan, ένα προστατευόμενο πάρκο σπάνιας φυσικής ομορφιάς με παγκόσμια σημασία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube