Rétromobile 2019: Το Mini επιστρέφει

Rétromobile 2019: Το Mini επιστρέφει

Το Mini γιορτάζει το 2019 τα 60 χρόνια του. Η τέλεια ευκαιρία για τους διοργανωτές της Rétromobile να επιστρέψουν στο παρελθόν ενός ασυνήθιστου αυτοκινήτου με σπάνια και μερικές φορές άγνωστα αντίγραφα.

Σχεδιασμένο το 1959, το Mini δεν έπαψε να εξελίσσεται. Δημιούργημα του μηχανικού Alec Issigonis, το πιο διάσημο βρετανικό αυτοκίνητο μέσα σε αυτά το 60 χρόνια κέρδισε ένα μέτρο! Από τα 3,02 m το 1959, έφτασε με το MINI στα τέσσερα μέτρα στην έκδοση με τις πέντε πόρτες το 2018. Μια εξέλιξη αρκούντως απίστευτη για του δίνει το δικαίωμα για μια πλήρη έκθεση στη Rétromobile, τη μεγάλη παριζιάνικη ετήσια έκθεση για το κλασικό αυτοκίνητο -6-10 Φεβρουαρίου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν πολλές εκδόσεις του Mini που δεν ήταν πάντα γνωστές στο κοινό ως μέρος της γκάμας, η οποία έχει πουλήσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα σε έξι δεκαετίες. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν το περίφημο επαγγελματικό Mini με καρότσα στο πίσω μέρος, αλλά και το Mini Moke, το οποίο εξελίχτηκε ειδικά για τον βρετανικό στρατό, αλλά τελικά δεν «υπηρέτησε» στις βρετανικές δυνάμεις. Το Moke στόχευσε περισσότερο στους ιδιώτες, μιας και η ικανότητές του εκτός ασφάλτου ήταν ανεπαρκείς για το στρατό.

Mini Moke

Το Mini θα δώσει επίσης το παρών με το Ιερό Δισκοπότηρο για οποιονδήποτε συλλέκτη του πάλαι ποτέ απόλυτου αυτοκινήτου πόλης: Το Mini Premier Series του 1959. Το πρωτότυπο, αυτό που λανσάρισε το μικρό βρετανικό αυτοκίνητο στον κόσμο της μόδας και του αυτοκινήτου…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube