Ο Stoffel Vandoorne πάει στη Formula E με την ομάδα της HWA

Ο Stoffel Vandoorne πάει στη Formula E με την ομάδα της HWA

Θα έχει ομόσταυλο του τον πρωταθλητή του DTM  Gary Paffett.

Είναι επίσημο: Ο Stoffel Vandoorne που φεύγει από τη McLaren και τη Formula 1 και πηγαίνει στην Formula E με την ομάδα της HWA. Τη θέση του στη McLaren θα πάρει το 2019 ο Lando Norris.

Η είδηση έρχεται μια ημέρα πριν την έναρξή των δοκιμών της FE 2018/19 στην πίστα της Βαλένθια. Ο Vandoorne θα βρεθεί στην πίστα
του Circuit Ricardo Tormo πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ για το Grand Prix του Austin.
O ίδιος δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή γι’ αυτόν το γεγονός ότι τον εμπιστεύτηκε η HWA και που θα αγωνιστεί στην ίδια ομάδα με τον πρωταθλητή του DTM, Gary Paffett. Είναι σίγουρο ότι η συνεργασία μου με έναν οδηγό σαν τον Paffet θα ωφελήσει και τους δύο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η μετακίνηση του Paffet στην Formula Ε, ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν τον τελευταίο αγώνα του DTM, όπου ο Βρετανός κατέκτησε τον τίτλο στην τελευταία εμφάνιση στο θεσμό, τόσο δική του όσο και της Mercedes. «Μολονότι είμαστε και οι δύο καινούργιοι στο θεσμό, είναι βέβαια ότι θα εξοικειωθούμε γρήγορα με τις ιδιαιτερότητές του και θα πετύχουμε καλά αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Vandoorne.

forme

Από την πλευρά του ο ο επικεφαλής της ομάδας HWA, ο Ulrich Fritz, δήλωσε:  Μετά την παρουσίαση της ομάδας την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνουμε σήμερα την υπογραφή του Stoffel, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε βάλει ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ που είναι το έργο μας στη Formula E.

Ο Stoffel έχει επιδείξει το ταλέντο και την ταχύτητά του όχι μόνο στη Formula 1, αλλά και στο GP2 του 2015 που κέρδισε με άνεση.

Ο Gary και ο Stoffel είναι εξαιρετικοί οδηγοί αγώνων που έχουν πλούσια εμπειρία στις πίστες, ενώ και οι δύο γνωρίζουν πώς να εργαστούν σε συνεργασία με τους μηχανικούς για να αναπτύξουν και να τελειοποιήσουν το αυτοκίνητο. Αυτά είναι ακριβώς τα πλεονεκτήματα που θα μετρήσουν στην πρώτη μας εμφάνιση στη Formula E», κατέληξε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube