Renault: Ο Thierry Bolloré αναλαμβάνει, ο Ghosn δεν απολύεται

Renault: Ο Thierry Bolloré αναλαμβάνει, ο Ghosn δεν απολύεται

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault Group έχει θεσπίσει «προσωρινά μέτρα διοίκησης». Ο Thierry Bolloré παίρνει προσωρινά τις εξουσίες του Carlos Ghosn.

Ύστερα από τη σύλληψη του Carlos Ghosn στην Ιαπωνία, το ΔΣ της Renault συναντήθηκε, χθες Τρίτη το βράδυ για να επικυρώσει τα «προσωρινά μέτρα διοίκησης για την προστασία των συμφερόντων του Ομίλου και τη διασφάλιση της συνέχειας των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του».

Καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Ρόμβου «κωλύεται προσωρινά» (πολύ ωραία διατύπωση), το διοικητικό συμβούλιο έχει διορίσει προσωρινά τον Thierry Bolloré ως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο: «Θα ασκήσει ως τέτοια την εκτελεστική διεύθυνση του ομίλου, κατέχοντας έτσι τις ίδιες εξουσίες με τον κ. Ghosn». Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο Thierry Bolloré, που ήταν το Νο 2 στον όμιλο από την άνοιξη, αποτελεί ένα διορισμό που επιθυμούσε το γαλλικό κράτος, προκειμένου ο Ghosn να επικεντρωθεί περισσότερο στην ενίσχυση της Συμμαχίας... και στην προετοιμασία για τη διαδοχή του.

Σημαντικό γεγονός: Ο Carlos Ghosn παραμένει επίσημα διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Το ΔΣ δεν θέλησε να του στερήσει με το τεκμήριο της αθωότητας. Ωστόσο, η Renault δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τη Nissan «να της διαβιβάσει όλες τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή της στο πλαίσιο εσωτερικών ερευνών αφορούν που το θέμα του Carlos Ghosn». Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, είπε στο France Info ότι στη Γαλλία δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος απάτης.

Η Groupe Renault αναφέρει επίσης ότι μία από τις προτεραιότητες θα είναι η διατήρηση δεσμών στο επίπεδο της Συμμαχίας.

Δείτε ακόμη για την υπόθεση Carlos Ghosn

O Thierry Bolloré νέος διευθύνων σύμβουλος στη Renault

Αντιμέτωπος με φυλάκιση έως και 10 ετών ο Carlos Ghosn

Nέες αποκαλύψεις για τις οικονομικές ατασθαλίες του Carlos Ghosn

Carlos Ghosn: Εγκαταλείπει τη Renault; Τι θα γίνει με τη Συμμαχία;

Nissan: Ο Ghosn έχει αποκρύψει εισοδήματα άνω των 88,7 εκατ. δολαρίων

Carlos Ghosn: Από την προεδρία της Renault-Nissan στη σύλληψη και απόλυση

H Nissan απολύει τον Ghosn – Συνελήφθη και ανακρίνεται από τις ιαπωνικές Αρχές

Ο Carlos Ghosn κινδυνεύει να συλληφθεί στην Ιαπωνία

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube