H Nissan απολύει τον Ghosn – Συνελήφθη και ανακρίνεται από τις ιαπωνικές Αρχές

H Nissan απολύει τον Ghosn – Συνελήφθη και ανακρίνεται από τις ιαπωνικές Αρχές

Ραγδαίες εξελίξεις – Κατηγορείται για απόκρυψη εισοδημάτων, οικειοποίηση εταιρικών προνομίων και παραποίηση οικονομικών στοιχείων της εταιρείας.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του ισχυρού άνδρα της Nissan του Carlos Ghosn. Λίγες ώρες πριν τα τηλεγραφήματα από τα διεθνή Μέσα ανέφεραν ότι ενδέχεται να συλληφθεί στην Ιαπωνία για οικονομικά αδικήματα.

Οι τελευταίες ειδήσεις (δημοσίευμα και της ιαπωνικής Yomiuri) όμως αναφέρουν πώς έχει ήδη συλληφθεί από τις ιαπωνικές Αρχές και πως η Nissan ετοιμάζεται να τον απολύσει.

Η Nissan – σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Nicholas Maxfield  - κατηγορεί τον Carlos Ghosn πως πέραν της απόκρυψης εσόδων του στην Ιαπωνία, χρησιμοποίησε προς όφελός ου εταιρικά προνόμια της εταιρίας.

Έτσι, πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Maxfield, ο 65χρονος Hiroto Saikawa, διευθύνων σύμβουλος της Nissan θα εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την απόλυση του Ghosn. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να απολύσει και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Greg Kelly που κατείχε τη θέση του διευθυντή ανθρώπινων πόρων, με την κατηγορία ότι και αυτός είχε καθοριστική εμπλοκή στο υπό αποκάλυψη σκάνδαλο.

Η Nissan δεν αποκάλυψε το όνομα αυτού που θα αντικαταστήσει τον Carlos Ghosn, όμως τόνισε ότι αυτός είχε αποκρύψει συστηματικά εκατομμύρια δολάρια από το εισόδημά του. Η μακροχρόνια έρευνα έδειξε – είπε η Nissan – πως ο Carlos Ghosn είχε προβεί σωρεία παραβάσεων του νόμου περί Χρηματοοικονομικών Μέσων και Χρηματιστηρίου, δημιουργώντας ψευδείς καταχωρίσεις στις εταιρικές οικονομικές αναλύσεις, έτσι ώστε να εμφανίζεται μειωμένο και το τελικό ποσό της αμοιβής του και των δικών του προσωπικών κερδών.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η  Nissan δήλωσε ότι παρέχει πληροφορίες σε εισαγγελείς και συνεργάζεται με τις Αρχές και πως αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί γιατί όλα όσα έρχονται στη δημοσιότητα προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους μετόχους της.

Να σημειώσουμε πως πέρυσι ο Ghosn εμφανίζεται να κέρδισε συνολικά 962 εκατ. γιεν (8,5 εκατ. δολάρια) σε μετρητά και μετοχές για τη θέση του σε Nissan και Mitsubishi, σύμφωνα με τις καταστάσεις των εταιρειών προς τις αρχές. Η Renault πλήρωσε τον Ghosn 7,4 εκατ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με το report της εταιρείας στις αρχές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube