Rallycross: Νίκη Loeb στο Βέλγιο [video]

Rallycross: Νίκη Loeb στο Βέλγιο [video]

Είναι η δεύτερη νίκη του Γάλλου μετά από αυτήν το 2016 στη Λετονία.

Μια σημαντική νίκη πήρε ο Sebastien Loeb στον αγώνα του Βελγίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross. Ο Γάλλος πανηγύρισε δεόντως τη νίκη του που ήταν η δεύτερη στο θεσμό μετά τα από αυτήν στη Λετονία το 2016.

Ο Loeb έφερε το Peugeot 208 πρώτο στη γραμμή τερματισμού μπροστά από το Polo R του Peter Solberg και το Peugeot 208  του Timmy Hansen.
Ο αγώνας ήταν αρκούντως επεισοδιακός με τον επικεφαλής του πρωταθλήματος Johan Kristoffersson να στριμώχνεται μετά την εκκίνηση και να απογειώνεται πάνω στα τσιμεντένια διαχωριστικά της πίστας και τελικά να τερματίζει πέμπτος.

Ο Solberg που δεν είχε και την καλύτερη εκκίνηση μπήκε πρώτος στο Τζόκερ, κίνηση που τον βοήθησε στη συνέχεια όταν οι υπόλοιποι ένας-ένας έμπαιναν σε αυτό.
Ο Loeb μπήκε στον 4ο γύρο στο Τζόκερ και βγήκε πίσω από τον Ekstrom (Audi S1 ) στη δεύτερη θέση, αλλά όταν ο τελευταίος μπήκε στο Τζόκερ στον 6ο γύρο βρέθηκε στην 4η θέση τελικά.
Ο Andreas Bakkerud με το άλλο Audi S1 τερμάτισε στην έκτη θέση.  

Παρά την ατυχία του Kristoffersson, αυτός εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 75 βαθμούς ακολουθούμενος από τους Loeb και Solberg που τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός (66 και 65 αντίστοιχα).

Δείτε το βίντεο από τον τελικό αγώνα στο Βέλγιο.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube