Ράλι Ντακάρ 2024: Τελικές δοκιμές για το Audi RS Q e-tron

Ράλι Ντακάρ 2024: Τελικές δοκιμές για το Audi RS Q e-tron

Η προετοιμασία του Audi RS Q e-tron για το φετινό Ράλι Ντακάρ ολοκληρώθηκε με τις τελικές δοκιμές στη Νότια Γαλλία.

Audi RS Q e-tron

Η ομάδα της Audi Sport υπέβαλε το Audi RS Q e-tron στην τελική του δοκιμή στη Νότια Γαλλία με το αυτοκίνητο να είναι πλέον έτοιμο για τη συμμετοχή του στο φετινό Ράλι Ντακάρ.

Στις δοκιμές συμμετείχαν και τα τρία πληρώματα της Audi (Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger και Carlos Sainz/Lucas Cruz) που θα λάβουν μέρος στον θρυλικό αγώνα, πραγματοποιώντας τις τελικές ρυθμίσεις στο Audi RS Q e-tron.

Η προτεραιότητα των μηχανικών, πριν από την τρίτη συμμετοχή της Audi στο Ράλι Ντακάρ, ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της αντοχής όλων των εξαρτημάτων. Τα τρία πληρώματα, κατά τη διάρκεια της πενθήμερης δοκιμής που φιλοξενήθηκε στο Château de Lastours, διένυσαν μια συνολική απόσταση που ξεπέρασε τα 900 km.

Audi RS Q e-tron

«Εκπληρώσαμε έτσι τις απαιτήσεις εξέλιξής μας και τώρα επικεντρωνόμαστε πριν από τον Ιανουάριο στις εργασίες των logistics που απομένουν», σχολίασε ο Rolf Michl, επικεφαλής της Audi Motorsport. «Έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά το Ράλλυ Ντακάρ παραμένει η πιο φιλόδοξη και με διαφορά η πιο δύσκολη αποστολή στο πρόγραμμά μας και το προσεγγίζουμε με μεγάλο σεβασμό. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα, καθώς και στους οδηγούς και συνοδηγούς μας για τη δουλειά που έχουν κάνει μέχρι σήμερα για αυτή την πολύ απαιτητική πρόκληση».

Υπό την ηγεσία του Τεχνικού Διευθυντή Dr. Leonardo Pascali, το επίκεντρο των μηχανικών ήταν η επιβεβαίωση των προτύπων ποιότητας. Το καινοτόμο Audi RS Q e-tron χαρακτηρίζεται από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του με μπαταρία υψηλής τάσης και μετατροπέα ενέργειας. Το σύστημα της μπαταρίας και τα άλλα εξαρτήματα του έπρεπε να περάσουν τις τελικές δοκιμές αντοχής στην περιοχή  μεταξύ Narbonne και Perpignan, στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου.

Audi RS Q e-tron

«Από πλευράς logistics, η τοποθεσία αυτή ήταν ιδανική για να ταξιδέψουμε μέχρι εκεί, ενώ επέτρεπε σύντομους χρόνους απόκρισης αν χρειαζόμασταν κάτι από τη Γερμανία», ανέφερε ο Pascali. «Εξετάσαμε όλα τα εξαρτήματα και τα συστήματα, τόσο αυτά που υπήρχαν στο προηγούμενο μοντέλο και χρησιμοποιήθηκαν εκ νέου όσο και αυτά που εξελίχθηκαν από την αρχή. Το ζητούμενο ήταν η τήρηση των προκαθορισμένων προτύπων ποιότητας σε όλους τους τομείς».

Ταυτόχρονα, οι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά το στήσιμο και τις ρυθμίσεις του RS Q e-tron για το Ράλι Ντακάρ, που είχαν εξελίξει σε διαφορετικά εδάφη κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Audi RS Q e-tron

«Κατορθώσαμε να διεκπεραιώσουμε όλα τα απαραίτητα σημεία της λίστας ελέγχου μας», δήλωσε ο Sven Quandt, επικεφαλής της ομάδας της Q Motorsport. «Οι οδηγοί και οι μηχανικοί μας έθεσαν τα αυτοκίνητα σε δοκιμασία εν όψει του Ράλι Ντακάρ. Ο Carlos, ο Mattias και ο Stéphane είναι ευχαριστημένοι. Δοκίμασαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και κάποια από τα ανταλλακτικά. Θα πάμε στο Ράλι Ντακάρ με ενθουσιασμό, αλλά και με ηρεμία. Όλοι έχουν δείξει ότι είναι πραγματικά παίκτες που λειτουργούν για την ομάδα. Προσεγγίζουν τα καθήκοντά τους στοχευμένα και με συνέπεια, κάτι που αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας για το Ράλι Ντακάρ».

Πηγή: Audi


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube