Ράλι Monte-Carlo: Νικητής ο Ogier σε έναν φανταστικό αγώνα

Ράλι Monte-Carlo: Νικητής ο Ogier σε έναν φανταστικό αγώνα

Ο Γάλλος ανέβασε τη Citroen στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από φοβερή μάχη με τον Neuville

Ίσως το καλύτερο Monte-Carlo των τελευταίων χρόνων! 
Ασχέτως νικητή, η μάχη Ogier - Neuville μέχρι την τελευταία στροφή της τελευταίας ειδικής, ανέδειξε το μεγαλείο του WRC και την μοναδικότητα του συγκεκριμένου αγώνα. 
Ο Ogier αποδείχθηκε ταχύτερος στην Power Stage και πήρε στο νήμα τον αγώνα με διαφορά 2,2" από τον Neuville. Μια Power Stage που κέρδισε ο Meeke σφραγίζοντας την εξαιρετική του εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.  Είναι η έκτη συνεχόμενη νίκη του Ogier στο Monte-Carlo με τρεις διαφορετικές ομάδες!

Η εξέλιξη του αγώνα μας θύμισε τη μάχη στην Power Stage της Σαρδηνίας το 2018, όταν ο Neuville κέρδισε για 0,7" τον αγώνα από τον ogier. 
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Tanak που με τις επιδόσεις του χθες (κέρδισε όλες τις ειδικές της ημέρας) και σήμερα (κέρδισε....), ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου και πιστοποίησε ότι έχει το στόφα του παγκόσμιου πρωταθλητή. Άποψή μας ότι ο Εσθονός δικαιούται έναν τίτλο. 

Αλλά ας δούμε τι έγινε στις τέσσερις σημερινές ειδικές: 
Στην πρώτη ειδική της ημέρας ο Tanak συνέχισε αυτό που έκανε και το Σάββατο, με άλλα λόγια σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Πίσω του τερμάτισε ο Neuville με τον Ogier να γράφει τον τρίτο χρόνο, ακολουθούμενος από τους Meeke, Latvala και Loeb. 
Έτσι, ο Βέλγος ψαλίδισε τη διαφορά στα 3,3" με τον Tanak να πλησιάζει στα 3,4" τους δυο μονομάχους της τρίτης θέσης. 
Στην αμέσως επόμενη ειδική ο Tanak συνέχισε να «πυροβολεί» και σημείωσε και πάλι τον καλύτερο χρόνο με τους Neuville και Ogier να ακολουθούν, όμως ο Loeb έχασε 8,5" και έτσι ο Εσθονός πέρασε στην τρίτη θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης. Στο μεταξύ η διαφορά Ogier - Neuville έπεσε στα 3,2" με τη μάχη για τις δύο επόμενες ειδικές να αναμένεται συγκλονιστική. 

Προτελευταία και 15η ειδική του αγώνα και ο Neuville αποφασίζει να επιτεθεί. Ο Βέλγος είναι αυτός που κάνει τώρα τον πρώτο χρόνο με τον Ogier να τερματίζει 2,8" πίσω του και τον Tanak να κάνει τον τρίτο χρόνο. Στη γενική κατάταξη δεν αλλάζει τίποτα αλλά οι δύο μονομάχοι θα μπουν στην τελευταία ειδική του αγώνα με μόλις 0,4" διαφορά υπέρ του Ogier. 
Τι φανταστικός αγώνας!
Στο μεταξύ ο Tanak δείχνει να έχει κατοχυρώσει την τρίτη θέση στο βάθρο αφού έχει 8" διαφορά από τον τέταρτο Loeb, χωρίς αυτό να σημαίνει αυτό δεν ανατρέπεται. Αλλωστε στο Monte-Carlo είμαστε!

Στην Power Stage λοιπόν ο Ogier αποδείχθηκε 1,7" ταχύτερος του Neuville κερδίζοντας επάξια τον αγώνα και φέροντας τη Citroen μετά από πολύ καιρό στο πρώτο σκαλί του βάθρου ενός από τους πλέον εμβληματικούς αγώνες του WRC. 
Ο Neuville πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε να κερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο, την ώρα που το τρίτο σκαλί πήγε στον εξαιρετικό Tanak. 
Στην 4η θέση ο Loeb που πάλεψε για το βάθρο αλλά δεν τα κατάφερε στην πρώτη του με την ομάδα της Hyundai, με τον Latvala να κλείνει την πεντάδα. 

res
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube