Ράλι Αυστραλίας: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για Ogier αλλά και Toyota

Ράλι Αυστραλίας: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για Ogier αλλά και Toyota

Έκτος τίτλος στη σειρά για τον Γάλλο που τερμάτισε στην 5η θέση - Νικητής του αγώνα ο Latvala 

Ο Sebastien Ogier έκανε αυτό που έπρεπε: Οδήγησε έξυπνα και συνετά, δεν παρασύρθηκε σε πυροτεχνήματα ή στο κυνήγι της πρώτης θέσης του αγώνα, έβγαλε όλη την εμπειρία στο δρόμο και πήρε τον έκτο στη σειρά παγκόσμιο τίτλο του.

Την ίδια στιγμή ο  Latvala ήταν αυτός που κλήθηκε να σηκώσει το βάρος για την ομάδα της Toyota μετά την έξοδο του Tanak και τα κατάφερε πολύ καλά, κερδίζοντας τον αγώνα και χαρίζοντας στην Toyota τον τίτλο των κατασκευαστών, κάνοντας εξαιρετικά ευτυχισμένο τον Tomi Makkinen που δικαιώθηκε για όλες του τις επιλογές. Κάπω έτσι η ιαπωνική ομάδα επέστρεψε στην κορυφή με τον 4ο τίτλο της σε επίπεδο κατασκευαστών.

Η Κυριακή ήταν μια δύσκολη μέρα για τον Neuville  που με τις καιρικές συνθήκες να έχουν μεταβληθεί πίεσε αλλά τελικά βρέθηκε εκτός μάχης με ένα τροχό λιγότερο, την ώρα που και ο Εσθονος της Toyota  “σημάδευε” ένα δένδρο και τελείωνε και αυτός εκεί την προσπάθειά του.  Μετά από αυτό ο Ogier βρέθηκε με τον τίτλο αγκαλιά, τίτλο που χάρισε χαμέγελα ευτυχίας στην M-Sport, ενώ από του χρόνου θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Citroen. Aξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ogier κέρδισε και την Power Stage σε μια επίδειξη αγωνιστικής ωριμότητας.  

Τα υπόλοιπα σκαλιά του βάθρου συμπλήρωσαν ο Hayden Paddon και ο Mads Ostberg με τον πρώτο να κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα “εντός έδρας” και να αποδεικνύει ότι είναι ακόμη μάχιμος και μπορεί να διεκδικήσει ένα μπάκετ για το 2019, όπως άλλωστε και ο Ostberg που και αυτός έδωσε τις δικές του απαντήσεις στους επικριτές του. 

Στην 4η θέση, μια θέση εμπρός από τον Ogier βρέθηκε ο Lappi. Οι δύο τους το 2019 θα είναι μαζί στη Citroen, ενω την εξάδα συμπλήρωσε ο Evans. 

Ραντεβού το 2019, με τον Ogier σε γαλλική ομάδα, σε αυτήν από όπου ξεκίνησε, με τον αριθμό “1” στις πόρτες. Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα του 2018 ήταν ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα των τελευταίων χρόνων, με την πλέον δίκαιη κατάληξη, αφού το κέρδισε ο καλύτερος.

fina

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube