Ράλι Αυστραλίας: O Ogier ταχύτερος shakedown

Ράλι Αυστραλίας: O Ogier ταχύτερος shakedown

Με καινούργιο κινητήρα στο κυνήγι της νίκης ο Neuville.

Ο Ogier ήταν ταχύτερος όλων στο shakedown του ράλι της Αυστραλίας, του αγώνα που θα κρίνει στο νήμα τον τίτλο της χρονιάς, τόσο στο πρωτάθλημα των οδηγών όσο και σε αυτό των κατασκευαστών.
Στην μήκους 5,07 χιλιομέτρων ειδική ο Γάλλος σημείωσε χρόνο 2:53’’.8 και ακολούθησαν οι Mikkelsen και Tanak με διαφορά 0,2’’, ο Neuville στα +0,3’’ και ο Breen στα +0,8’’.

Ο Ogier δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου αλλά τόνισε ότι στον αγώνα πρέπει να πάει flat out από την πρώτη κιόλας ειδική για να κυνηγήσει τη νίκη και τον τίτλο. Έχω –είπε- ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω εμπειρίας και αυτό με κάνει να νοιώθω καλά. Από την πλευρά του ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, ο Neuville είπε ότι «δεν θέλω να σκεφτώ τίποτα άλλο, πέρα από το ότι θέλω να οδηγήσω». Ωστόσο, τόνισε, ότι οι καιρικές συνθήκες είναι το μεγάλο ζητούμενο
Ο Βέλγος έχει καινούργιο μοτέρ στην Αυστραλία με κυλινδροκεφαλή προδιαγραφών 2019, κάτι που σύμφωνα με τη Hyundai δίνει στο i20 WRC περισσότερη ισχύ και ροπή.

Οι προβλέψεις για τον καιρό μιλούν για μικρή πιθανότητα βροχής την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο οι πιθανότητες αυτές ανεβαίνουν στο 80%. Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι ισορροπίες που έχουν να κάνουν με τη σειρά εκκίνησης θα αλλάξουν, με τη λάσπη να παίζει το δικό της ρόλο. Σε κάθε περίπτωση η τελευταία κρίσιμη μάχη για το 2018 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η πρώτη ειδική του αγώνα θα ξεκινήσει στις 23:03 ώρα Ελλάδος με την πρώτη ημέρα να έχει συνολικά 8 ειδικές διαδρομές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube