Ράλι Αργεντινής: Πετάει ο Tanak, νέα ατυχία για Meeke

Ράλι Αργεντινής: Πετάει ο Tanak, νέα ατυχία για Meeke

Δύο Hyundai  στις τρεις πρώτες θέσεις - Ο Ogier στην τέταρτη θέση 2 λεπτά πίσω από τον Εσθονό της Toyota.

Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τον Tanak στο δρόμο για μια μεγάλη νίκη στην Αργεντινή είναι ο… Τanak. 

O Εσθονός χθες έχτισε μια διαφορά εκμεταλλευόμενος και τη σειρά εκκίνησης, όμως σήμερα απέδειξε ότι είναι ένας πραγματικά ολοκληρωμένος οδηγός. Κέρδισε πέντε από τις επτά ειδικές της ημέρας και τερμάτισε πρώτος με διαφορά 46,5” από τον δεύτερο Neuville που προηγείται με τη σειρά του 21,7” από τον τρίτο Sordo.

Mε άλλα λόγια δύο Hyundai στις τρεις πρώτες θέσεις και αν ο αγώνας λήξει έτσι οι Κορεάτες θα ξεφύγουν στους κατασκευαστές. 

Ο Tanak λαχτάρησε λίγο στην 40άρα ειδική της Cuchilla Nevada, όπου έκανε τον 4ο χρόνο, όταν στα πρώτα χιλιόμετρα έχασε την υποβοήθηση του τιμονιού και έχασε και υγρά από την ανάρτηση.

Ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να τον φρενάρει σε αντίθεση με τον Meeke που στην ίδια ειδική αποδείχθηκε άτυχος όταν χρειάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει λάστιχο αφού προηγουμένως είχε χτυπήσει ένα βράχο και έτσι να πέσει από την 3η στην 8η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης. 

Και αυτό δεν ήταν το μόνο “χτύπημα” για τη Citroen που νωρίτερα είχε δει τον Breen να αποχωρεί από τη μάχη, όταν στη διάρκεια του μεσημεριανού σέρβις διαπιστώθηκε πρόβλημα στο roll cage από την έξοδο που είχε το πρωί. 

Sordo, Lappi και Neuville έκαναν τους τρεις καλύτερους χρόνους στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Ισπανό να ανέβει στην τρίτη θέση. 

Στην 4η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Ogier αλλά με διαφορά 2 σχεδόν λεπτών (1:59.0) από τον Tanak, ενώ πίσω του βρίσκεται ο Mikkelsen με διαφορά 14,8”. Είναι προφανές ότι υπό κανονικές συνθήκες ο παγκόσμιος το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι μια βαθμολογούμενη θέση στην power stage. 

Αλλο ένα Yaris WRC βρίσκεται στην 6η θέση με τον Lappi, την ώρα που ο Latvala έχει τέθει εκτός αγώνα από χθες όταν χτύπησε ένα βράχο και πλέον βλέπει άλλον έναν αγώνα από την… εξέδρα. Φαίνεται ότι φέτος δεν είναι η χρονιά του και αν δεν αλλάξουν άμεσα τα πράγματα ο Latvala θα περάσει ακόμη πιο δύσκολες μέρες. 

Τέλος στην κατηγορία WRC ο Kalle Rovanpera προηγείται κατά 23,2” του  Pontus Tidemand.

Η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 55,27 χιλιομέτρων με την El Condor των 16,43 km να είναι και η Power Stage. 
 

ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΧΡΟΝΟΣ
1 Ott TanakToyota2h58m33.9s
2 Thierry NeuvilleHyundai46.5s
3 Dani SordoHyundai1m08.2s
4 Sebastien OgierM-Sport Ford1m59.0s
5 Andreas MikkelsenHyundai2m13.8s
6 Esapekka LappiToyota2m42.9s
7 Elfyn EvansM-Sport Ford2m49.1s
8 Kris MeekeCitroen3m20.4s
9 Teemu SuninenM-Sport Ford4m17.6s
10 Kalle RovanperaSkoda10m50.s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube