Race of Champions: Πώς τον είπατε τον πρωταθλητή των πρωταθλητών 2019;… [+video]

Race of Champions: Πώς τον είπατε τον πρωταθλητή των πρωταθλητών 2019;… [+video]

Benito Guerra, και είναι οδηγός ράλι WRC2. Καλό για τους Μεξικάνους, αλλά το χειρότερο σενάριο για τους διοργανωτές του RoC…

O 33χρονος Μεξικανός Benito Guerra κέρδισε τον Αγώνα των Πρωταθλητών 2019 νικώντας τον Loic Duval στον τελικό του Foro Sol Stadium, στην Πόλη του Μεξικού.

Ο Guerra στέφθηκε Πρωταθλητής των Πρωταθλητών, μετά τη νίκη του με σκορ 2-0 επί του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Αντοχής (WEC) του 2013 και νυν οδηγού Formula E, Duval, εξασφαλίζοντας τον τίτλο με το μεξικανικής κατασκευής track car, το Vuhl 05.

Ο Guerra είχε συμμετάσχει ξανά στο RoC το 2012, αφού είχε κερδίσει το PWRC, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι Αυτοκινήτων Παραγωγής (Group N), αλλά είχε αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο του ατομικού διαγωνισμού. Φέτος όμως προκρίθηκε στον ημιτελικό αποκλείοντας, μεταξύ άλλων, τον Sebastian Vettel και τον Pierre Gasly από την F1.

Στον τελικό προκρίθηκε νικώντας τον συμπατριώτη του, πρώην οδηγό F1 και οδηγό προσομοιωτή της Mercedes, Esteban Gutierrez, για μόλις 0,1” στον ημιτελικό με τα μπάγκι RoC.

O Duval προχώρησε στον τελικό αφού νίκησε τον πρωταθλητή των αμερικανικών Indy Lights, Patricio O’Ward. Ο Ο’Ward ήταν ο τρίτος Μεξικανός που είχε προκριθεί στους ημιτελικούς – κάτι εντελώς αναπάντεχο στην 31χρονη ιστορία του θεσμού. 

Με τον περσινό νικητή David Coulthard και τον Vettel να αποκλείονται  από την αρχική φάση, η μόνη ελπίδα των οργανωτών για έναν «επικοινωνιακό» νικητή ήταν ο 19χρονος Mick Schumacher, που είχε πάρει μέρος στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών το Σάββατο με την ομάδα της Γερμανίας.

Όμως ο νεαρός πρωταθλητής Ευρωπαϊκής F3 έχασε από τον Gutierrez στους προημιτελικούς, όντας ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Μεξικανό στην αναμέτρηση με τα ΚΤΜ X-Bow.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube