Zedriv GT3 από την Κίνα με άρωμα Porsche

Zedriv GT3 από την Κίνα με άρωμα Porsche

Ηλεκτρικό sportscar με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και αυτονομία 260km.

Η Zedriv (Guoji Zhijun Automotive), μια κινεζική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, παρουσίασε στη Σαγκάη το πρωτότυπο GT3, ένα ηλεκτροκίνητο sportscar με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και σχεδιασμό με αρκετές επιρροές.

Αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία όπως τα φτερά και τα πίσω φωτιστικά σώματα LED θυμίζουν το στυλ της 911 στριμωγμένο στις εμφανώς μικρότερες διαστάσεις του Zedriv GT3. Επίσης, τα εμπρός φωτιστικά σώματα μοιάζουν έντονα με αυτά του Alpine 110 ενώ κάποιος θα μπορούσε επίσης να διακρίνει ομοιότητες με το Nissan 370Z στη γραμμή της οροφής. Την εικόνα συμπληρώνουν οι πεντάκτινες ζάντες, ο πίσω διαχύτης, η διακριτική αεροτομή τύπου ducktail και η απόχρωση "χαμαιλέοντας" που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη γωνία του φωτός.

Zedriv GT3

Το μήκος 4.000mm του Zedriv GT3 παραπέμπει περισσότερο σε σουπερμίνι παρά σε sportscar, με πλάτος στα 1.650mm και ύψος στα 1.280mm. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 98 kW (133 PS) και 175 Nm ροπής, ικανά για να χαρίσουν αξιοπρεπείς επιδόσεις στο σχετικά ελαφρύ αμάξωμα των 1.150 kg.

Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 7,6" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 160 km/h. Όσο για την αυτονομία, αυτή φτάνει τα 260 km χάρη σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 33,9 kWh.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube