Ξυπνά μνήμες η Honda με το πρωτότυπο ρόουντστερ S660

Ξυπνά μνήμες η Honda με το πρωτότυπο ρόουντστερ S660

Η Honda αποκάλυψε το πρωτότυπο S660 πριν από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο που γίνεται τον Νοέμβριο.

Το πρωτότυπο S660, με περιγραφή ως «μίνι σπορ ανοιχτό αυτοκίνητο», τελικά μοιάζει με το πρωτότυπο EV-STER του 2011.

Αντίθετα όμως με ό,τι περιμέναμε, το S660 χρησιμοποιεί μικρό συμβατικό κινητήρα 660 cc, με τρεις κυλίνδρους και τούρμπο, που αποδίδει 65 PS και συνδυάζεται με κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) που έχει και τη δυνατότητα σειριακής αλλαγής σε επτά προκαθορισμένες θέσεις, αλά Honda Jazz.

Το βάρος του αυτοκινήτου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τη Honda, αλλά υπολογίζουμε ότι δεν θα ξεπερνά τα 900 kg. Έτσι, ο λόγος ισχύος βάρους θα διαμορφώνεται στα 13,5-14 kg/PS, κάτι που σε συνδυασμό με το σασμάν CVT μόλις που μπορεί να υποστηρίξει στοιχειωδώς το σπορ προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

Το πρωτότυπο S660 θα μετουσιωθεί σε έκδοση παραγωγής με πλήρως ανασυρόμενη οροφή μέσα στο 2015, αλλά για την ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατίθεται μόνο στην Ιαπωνία. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για το ενδεχόμενο μιας έκδοσης εξαγωγής, με μοτέρ τούρμπο 1.000 cc και απόδοση πάνω από 100 PS.

Προφανώς και ένας τέτοιος συνδυασμός θα μπορούσε να κάνει καριέρα στην Ευρώπη, διότι το στάνταρ ιαπωνικό αυτοκίνητο μάλλον δεν θα τέρψει με τις επιδόσεις του κανέναν Ευρωπαίο.    

[Πηγή Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube