VW: Σπουδή για αγωνιστικό Golf 503 ίππων

VW: Σπουδή για αγωνιστικό Golf 503 ίππων

Στο μεγαλύτερο meeting ιδιοκτητών αυτοκινήτων του γκρουπ VW που πραγματοποιείται φέτος στην πόλη Reifnitz της Αυστρίας, το Wörthersee, θα παρουσιάσει η γερμανική εταιρεία ένα πρωτότυπο Golf 503 ίππων.

Το Design Vision GTI βασίζεται στο Golf GTI έβδομης γενιάς, μόνο που για την περίσταση έχει τοποθετηθεί ο 3λιτρος TFSI κινητήρας του ομίλου. Οι μηχανικοί όμως της VW ήθελαν κάτι πραγματικά δυνατό, για αυτό τον λόγο τοποθέτησαν άλλον ένα υπερσυμπιεστή, συνολικά 2, εκτοξεύοντας την ισχύ και την ροπή του κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα, αποδίδει 503 ίππους στις 6.500 rpm και 57 kgm ροπής από τις 4.000 έως τις 6.000 rpm. Μάλιστα, από τις 2.000 rpm είναι διαθέσιμα 51 kgm ροπής, ροπή που την διαχειρίζεται ένα ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, με τις επιδόσεις που ανακοινώνει η VW να είναι καταιγιστικές. Για να πιάσει τα 100 km/h από στάση απαιτούνται 3,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 306 km/h.

Το Design Vision GTI όμως δεν είναι απλά ένα Golf GTI με τερατώδη δύναμη, αλλά ένα εντελώς ανασχεδιασμένο αυτοκίνητο. Την σχεδίαση έχει επιμεληθεί η ίδια η VW, ενώ σε αυτό τους βοήθησε και πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB αφού κατάφεραν να το κάνουν όσο φαρδύ και χαμηλό ήθελαν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube