Το Volkswagen GTI Roadster σε γυμνό μέταλλο [video]

Το Volkswagen GTI Roadster σε γυμνό μέταλλο [video]

H Volkswagen παρουσίασε στο Wörthersee το GTI Roadster, πρωτότυπο που βασίζεται στο εικονικό αυτοκίνητο του Gran Turismo 6.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η VW αποκάλυψε το GTI Roadster Vision Gran Turismo, δημιούργημα για το videogame Gran Turismo 6 της Polyphony Digital, με εφαρμογή σε κονσόλα PlayStation 3.

Όπως είχαμε προαναγγείλει, η VW είχε ανακοινώσει ότι πραγματικό GTI Roadster, που όπως διατείνονται είναι το «πιο θεματικό GTI όλων των εποχών», θα έκανε το ντεμπούτο του στο GTI fan meeting, στο Wörthersee, στην Αυστρία. Όπερ και εγένετο, εχθές.

Το διθέσιο ρόουντστερ που παρουσίασε, προφανώς και είναι άκρως θεαματικό, με αγριωπό look, αλλά και ελάχιστες έως ανύπαρκτες πιθανότητες να μετεξελιχτεί σε μοντέλο παραγωγής.

Το αυτοκίνητο πατά σε 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος που φορούν λάστιχα 235/35 εμπρός και 275/30 πίσω που από πίσω τους κρύβονται δισκόπλακες 380 και 355 mm αντίστοιχα.

Κάτω από το εντυπωσιακό πέτσωμα του αυτοκινήτου, κρύβεται ένα εξίσου εντυπωσιακό μηχανολογικό πακέτο: 3λιτρος διτούρμπινος κινητήρας V6 με μέγιστη ισχύ 510 PS και μέγιστη ροπή 57,0 kgm. Η δύναμη περνά στο δρόμο με όλους τους τροχούς, διαχειρίσιμη από ένα 7άρι σασμάν διπλού συμπλέκτη (DSG) και σύστημα τετρακίνησης 4ΜOTION.

Με αυτό το συνδυασμό τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,6” και τη τελική ταχύτητα του GTI Roadster ξεπερνά τα 300 km/h. Καθόλου άσχημα για ανοιχτό αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.421 kg.

Και αν το πραγματικό αυτοκίνητο, μάλλον, δεν θα το αποκτήσει κανείς, το εικονικό GTI Roadster Vision θα είναι διαθέσιμο για οδήγηση και μάλιστα τσάμπα από τα μέσα Ιουνίου στους gamers του Gran Turismo 6.

Παρών στην παρουσίαση αυτού του ειδικού μοντέλου ήταν και ο Kazunori Yamauchi, CEO της Polyphony Digital και παραγωγός του Gran Turismo.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube