Έτσι θα είναι το VW GTI Roadster για το Gran Turismo

Έτσι θα είναι το VW GTI Roadster για το Gran Turismo

Το αυτοκίνητο που ετοίμασε η Volkswagen για το Gran Turismo 6 θα παρουσιαστεί στο φετινό Wörthersee Meeting.

Μετά το Seat Ibiza Cupster και το Škoda CitiJet αποκαλύφτηκε και το τρίτο ανοιχτό πρωτότυπο που θα παρουσιάσει ο όμιλος της VW στο Wörthersee στις 28 Μαΐου. Μάλιστα το VW GTI Roadster, Vision Gran Turismo θα μπορεί σύντομα να το οδηγήσει όποιος θέλει, στο Playstation.

Η VW μας είχε δώσει ήδη μια γεύση από το εντυπωσιακό πρωτότυπο την περασμένη εβδομάδα. Στα επιπλέον σκίτσα που δημοσίευσε τώρα φαίνεται ένα άκρως εντυπωσιακό αυτοκίνητο χωρίς οροφή, με χαμηλό παρμπρίζ και τεράστια πίσω αεροτομή. Σύμφωνα με την εταιρία το αυτοκίνητο ενσωματώνει το σχεδιαστικό DNA του Golf GTI και όπως φαίνεται θα μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το Design Vison GTI που είχε παρουσιαστεί πέρσι στο Wörthersee, όπως π.χ. τα μηχανικά του μέρη.

Το πρωτότυπο με το όνομα-μακρυνάρι VW GTI Roadster, Vision Gran Turismo φοράει έναν VR6 TSI, με κυβισμό 3.000 cc και δύο turbo, που αποδίδει 510 PS και 67,8 kgm. Το μοτέρ είναι τοποθετημένο μπροστά και η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Οι εντυπωσιακές 20άρες ζάντες φοράνε λάστιχα διαστάσεων 235/35 εμπρός και 275/30 πίσω, ενώ οι δίσκοι των φρένων έχουν διάμετρο 380 mm και 355 mm, αντίστοιχα.

Το VW GTI Roadster, Vision Gran Turismo δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή, αλλά όποιος θέλει θα μπορεί να το οδηγήσει στο Gran Turismo 6, για το οποίο άλλωστε φτιάχτηκε.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube