Video: Το πρωτότυπο Twin’Run αποτίει φόρο τιμής στο R5 Turbo και το Clio V6

Video: Το πρωτότυπο Twin’Run αποτίει φόρο τιμής στο R5 Turbo και το Clio V6

Η Renault προχώρησε στην αποκάλυψη του διθέσιου πρωτότυπου Twin’Run παραμονές του αγώνα F1 στο Μονακό, πρωτότυπο που διευρύνει το σπορ πνεύμα της φίρμας και υμνεί το πάθος για την αυτοκίνηση, αποδίδοντας φόρο τιμής σε δύο θρυλικούς του προγόνους στο βίντεο που ακολουθεί.

Το Twin’Run διαθέτει αγωνιστικό σωληνωτό πλαίσιο, μπλοκέ διαφορικό και V6 κινητήρα 320 ίππων τοποθετημένο στο κέντρο από το Megane Trophy με 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Το αμάξωμα είναι φτιαγμένο κατά κύριο λόγο από πολυεστέρα με μερικά τμήματα, όπως η οροφή, να είναι ανθρακονημάτινα. Αυτό ευνόησε το βάρος που έμεινε στα 950 κιλά και μαζί τις επιδόσεις. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h χρειάζεται 4,5 sec και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Renault, Carlos Tavares, έκανε ένα γύρο στο σιρκουί του Μονακό με το Twin’Run, ακολουθούμενος από ένα Renault Maxi 5 Turbo που οδηγούσε ο θρύλος των ράλι Jean Ragnotti. Μάλιστα, ο Ragnotti έχει εμπλακεί και στην εξέλιξη του πλαισίου του Twin’Run.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube