Tρία νέα πρωτότυπα από τη Mitsubishi στο Τόκιο

Tρία νέα πρωτότυπα από τη Mitsubishi στο Τόκιο

Δυναμική εντός έδρας εμφάνιση των Ιαπώνων στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία πρωτότυπα θα παρουσιάσει η Mitsubishi στο Τόκιο. Συγκεκριμένα θα παρουσιάσει δύο SUV (τα GC-PHEV και XR-PHEV) και ένα πολυμορφικό-πολυχρηστικό, το AR (Active Runabout).

Το ασημί GC-PHEV (από το Grand Cruiser) είναι ένα μεγάλο σε διαστάσεις SUV, τεχνολογίας plug-in hybrid και θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης S-AWC. Στο πλαίσιο των τεχνολογιών που έχει εξελίξει η Mitsubishi, το αυτοκίνητο θα ενσωματώνει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας που «επικοινωνούν» με το δρόμο αλλά και άλλα οχήματα παρέχοντας στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες. Ο θερμικός κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ένας 3λιτρος V6, υπερτροφοδοτούμενος, ενώ για τη μεταφορά της ισχύος στο δρόμο φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Υβριδικό είναι το δεύτερο (μικρότερο σε διαστάσεις) SUV, το Concept XR-PHEV. Η φουτουριστική του σχεδίαση έρχεται από το μέλλον, όχι όμως και η λύση του μικρού τούρμπο των 1.100 κυβικών που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο συνδυασμός περιορίζει τόσο την κατανάλωση όσο και τις εκπομπές ρύπων.

Τέλος, το τρίτο πρωτότυπο, το Concept AR (Active Runabout) είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τους πλούσιους χώρους ενός πολυμορφικού με την δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου που παρέχει ένα SUV, ενώ παράλληλα υπόσχεται σχεδόν απεριόριστους συνδυασμούς στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων. Κάτω από το καπό του «ζει» ένας κινητήρας τούρμπο 1.100 κυβικών άμεσου ψεκασμού.

Τόσο το Concept AR όσο και το Concept XR-PHEV, ενσωματώνουν τα ίδια προηγμένα συστήματα ασφάλειας με το GC-PHEV.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν οι Ιάπωνες αμέσως ύστερα από την επίσημη παρουσίαση των μοντέλων.

 


.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube