Tokyo Motor Show 2017: Nissan IMx, ένα Leaf SUV [videos]

Tokyo Motor Show 2017: Nissan IMx, ένα Leaf SUV [videos]

Πλήρως ηλεκτρικό και με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, προδιαγράφει μια crossover έκδοση του Leaf.

Μετά από αρκετά teasers, η Nissan αποκάλυψε το πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover που βασίζεται στη νέα της ηλεκτρική πλατφόρμα, όπως και το καινούργιο Leaf.

Αυτή έχει την μπαταρία τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα, για πιο ευρύχωρη καμπίνα και χαμηλότερο κέντρο βάρους, που υπόσχεται «κοφτερό κράτημα».

Το IMx κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα στον πίσω κι ένα στον εμπρός άξονα. Συνδυαστικά, αποδίδουν ισχύ 320 kW (435 PS) και ροπή 700 Nm (71,4 kgm), τροφοδοτούμενα με ρεύμα από μια προηγμένη μπαταρία υψηλής πυκνότητας ισχύος, η οποία δίνει αυτονομία πάνω από 600 km – πολύ μεγαλύτερη από του νέου Leaf.

To πρωτότυπο έχει και μια αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος Nissan ProPILOT, που επιτρέπει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Όταν ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα, το τιμόνι αποσύρεται μέσα στο ταμπλό και τα καθίσματα ανακλίνονται για χαλάρωση και άνεση. Μόλις το ProPILOT απενεργοποιηθεί, το τιμόνι και τα καθίσματα επανέρχονται στις αρχικές τους ρυθμίσεις.

Στη σχεδίαση του IMx, Nissan άντλησε έμπνευση από τις ιαπωνικές έννοιες του ma”, για το χώρο και το χρόνο, και του wa” για την αρμονία. Το αποτέλεσμα είναι ένα crossover με καθαρές και σπορτίβ γραμμές, εκτεταμένο παρμπρίζ, γυάλινη οροφή και μινιμαλιστικό εσωτερικό.

Το σύστημα infotainment ελέγχεται με χειρονομίες και κινήσεις των ματιών, που παρακολουθούνται από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Η προσέγγιση αυτή επέτρεψε την περαιτέρω απλοποίηση του ταμπλό και της καμπίνας.

Δεδομένου ότι το νέο Leaf είναι μια ρεαλιστική εκδοχή του παλιότερου πρωτοτύπου Nissan IDS, συνάγουμε ότι το αντίστοιχο ηλεκτρικό SUV παραγωγής θα παρουσιαστεί μέσα στα δύο επόμενα χρόνια.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube