Τι θα λέγατε για μια Lamborghini Miura παντός εδάφους;

Τι θα λέγατε για μια Lamborghini Miura παντός εδάφους;

Η πρώτη κεντρομήχανη ναυαρχίδα της Sant'Agata αλλάζει μορφή και δηλώνει έτοιμη για ράλι.

Η Miura είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Lamborghini καθώς εκτός του ότι είναι η πρώτη ναυαρχίδα της με κεντρικά τοποθετημένο V12, αποτελεί για πολλούς και το πρώτο σούπερκαρ στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Khyzyl Saleem, επηρεασμένος από την Singer ACS, οραματίστηκε μια διαφορετική έκδοση της Lamborghini Miura που θα μπορούσε να κινηθεί και εκτός δρόμου!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Singer ACS: Η σύγχρονη μετενσάρκωση της 911 Safari [video]

Η Lamborghini Miura A.T. (All Terrain) έχει δεχθεί εκτενέστατες αισθητικές επεμβάσεις με το αποτέλεσμα να μοιάζει με αυτοκίνητο για ράλι. Η απόσταση από το έδαφος είναι σημαντικά αυξημένη, οι τροχοί έχουν μεγαλώσει και φορούν ελαστικά παντός εδάφους ενώ το αμάξωμα είναι ανασχεδιασμένο για το νέο του ρόλο. 

Ξεκινώντας από τη μάσκα, έχουμε πτερύγια στον μεταλλικό προφυλακτήρα, νέα φώτα LED, και εισαγωγές αέρα στο καπό. Στο προφίλ πρωταγωνιστούν τα φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά που καταλήγουν σε τετραγωνισμένους θόλους των τροχών και αυξάνουν το πλάτος του οχήματος. Οι προεκτάσεις των μαρσπιέ από ανθρακονήματα και η διχρωμία στο αμάξωμα (λευκό - λαχανί) ενισχύουν το αγωνιστικό look.

Lambo

Τα πάντα έχουν αλλάξει και στην ουρά με μεγάλη αεροτομή ενσωματωμένη στο αμάξωμα, φώτα LED με εξάγωνα γραφικά, μεταλλικό προφυλακτήρα, κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης και νέο κάλυμμα του κινητήρα με δεύτερη αεροτομή.

Ο δημιουργός του μοντέλου δεν αναφέρει κάτι για τα μηχανικά μέρη όμως εικάζουμε πως αυτή η περιβολή δικαιολογείται με εντελώς καινούργια ανάρτηση (πιο ανθεκτικά αμορτισέρ, μεγαλύτερη διαδρομή κτλ) και ισχυρό κινητήρα. Ίσως ένας σύγχρονος V12 από τη Sant-Agata να έβρισκε τέλεια εφαρμογή πίσω από την καμπίνα της Miura.

Παρόλο που τα φωτορεαλιστικά renderings ξεγελούν, το όχημα υπάρχει μόνο στον ψηφιακό κόσμο και δεν προορίζεται για την παραγωγή. Παρόλα αυτά, η ιδέα του σχεδιαστή για ένα όχημα που θα μπορούσε να τρέξει σε μια νέα κατηγορία ράλι δίπλα στη Singer ACS, μας ανοίγει την όρεξη για περισσότερες προτάσεις παρόμοιου χαρακτήρα βασισμένες σε θρυλικά μοντέλα από το παρελθόν.

[Πηγή: Khyzyl Saleem / the_kyza]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube