Στην παραγωγή το πισωκίνητο Nissan IDx;

Στην παραγωγή το πισωκίνητο Nissan IDx;

Το προσιτό πισωκίνητο κουπέ της Nissan βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας για την κανονική παραγωγή του.

Τα πρωτότυπα Nissan IDx Freeflow και IDx Nismo που είχαν εμφανιστεί στην Έκθεση του Tokyo παρουσιάζονται αυτές τις μέρες και στην Έκθεση του Detroit. Και σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρίας βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας που απαιτείται για την κυκλοφορία τους στο δρόμο.

Η παγκόσμια επιτυχία των Toyota GT86/Subaru BRZ φαίνεται ότι έχει προσελκύσει και άλλους κατασκευαστές στην κατηγορία των προσιτών πισωκίνητων σπορ κουπέ. Είδαμε και την Kia να ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο με το GT4 Stinger, ενώ η Nissan ετοιμάζεται να βγάλει στον δρόμο τις εκδόσεις παραγωγής των πρωτοτύπων IDx Freeflow και IDx Nismo που παρουσίασε στο Τόκιο τον περασμένο Νοέμβριο.

«Η διαδικασία έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο διευθυντής προϊόντος της Nissan Andy Palmer. «Το IDx βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της εξέλιξης ενός αυτοκινήτου για το δρόμο. Στα επόμενα στάδια θα ελέγξουμε αν μπορεί να προκύψει ένα μοντέλο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις μας και πώς θα είναι εμπορικά βιώσιμο».

Σύμφωνα με τον Andy Palmer το πιθανότερο είναι το IDx παραγωγής που θα προκύψει να μπει σε περιορισμένη παραγωγή. Όμως όπως δήλωσε ο ίδιος «κανείς δεν θέλει να πετάξει τα χρήματα της Nissan στα σκουπίδια, οπότε προφανώς έχουμε ένα καλό προαίσθημα γι' αυτό το project...».

[Πηγή: Auto Week]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube