Έκθεση Τόκιο: Nissan IDx Freeflow και IDx Nismo [video]

Έκθεση Τόκιο: Nissan IDx Freeflow και IDx Nismo [video]

H Nissan παρουσίασε δύο πισωκίνητα πρωτότυπα κουπέ βασισμένα στην ίδια πλατφόρμα και ιδέα αλλά φτιαγμένα για διαφορετικό σκοπό.

Η Nissan μας επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στην έκθεση του Τόκιο, καθώς παρουσίασε δύο πρωτότυπα πισωκίνητα κουπέ, τα IDx Freeflow και IDx Nismo.

Σκοπός της δημιουργίας των δύο αυτών κουπέ από την Nissan είναι να κινήσει πάλι το ενδιαφέρον των νέων σε ηλικία ανθρώπων για την αυτοκίνηση, μιας και έχει μειωθεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Ήρθε λοιπόν σε επαφή με νέους ανθρώπους που γεννήθηκαν μετά το 1990 και σε συνεργασία με αυτούς σχεδίασε από το μηδέν δύο πρωτότυπα κουπέ με ρετρό χαρακτηριστικά, μοντέλα που στις εκδόσεις παραγωγής τους θα κοντράρουν τα Toyota GT86 και Subaru BRZ.

Το IDx Freeflow έχει πιο καθημερινό και lifestyle προσανατολισμό και ξεχωρίζει για την απλότητα στην σχεδίαση και τα σύγχρονα gadget. Το μήκος του πρωτοτύπου είναι 4,1 m, το πλάτος 1,7 m και το ύψος 1,3 m, διαστάσεις που «ταιριάζουν» γάντι στο ανταγωνιστικό δίδυμο των Toyota και Subaru. Οι κινητήρες που το εφοδιάζουν είναι 1,2 και 1,5 λίτρων και συνδυάζονται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Το IDx Nismo έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό από το αδελφό Freeflow και η σχεδίαση του είναι εμπνευσμένη από νέους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει παίζοντας racing simulators. Είναι σχεδόν μισό μέτρο πλατύτερο, έχει αρκετά μέρη του αμαξώματος φτιαγμένα από ανθρακονήματα, οι απολήξεις των εξατμίσεων βρίσκονται στο πλάι και διαθέτει τροχούς 19”. Ο κινητήρας που εφοδιάζει το IDx Nismo είναι ο 1.6 τούρμπο DiG-T και συνδυάζεται και αυτός με CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Επισήμως, τα δύο αυτά κουπέ θα παραμείνουν πρωτότυπα, αλλά στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας δεν αρνούνται ότι θα αφουγκραστούν τις αντιδράσεις του κοινού στη θέα των δύο IDx.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube