Στη Φρανκφούρτη η πρώτη γεύση από το επερχόμενο crossover της Seat

Στη Φρανκφούρτη η πρώτη γεύση από το επερχόμενο crossover της Seat

Η ισπανική φίρμα θα παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης την πρωτότυπη έκδοση του νέου της crossover, το οποίο θα βασίζεται στο Leon.

Η Seat έδωσε στη δημοσιότητα δυο σκίτσα του Leon Cross Sport, του πρωτότυπου που θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και θα μας δώσει μια πρώτη γεύση από το νέο crossover που ετοιμάζει και το οποίο θα βασίζεται στο δημοφιλές Leon, όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του πρωτοτύπου.

Όπως φαίνεται και στα σκίτσα, το πρωτότυπο βασίζεται στο τρίθυρο αμάξωμα του Leon και δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία και λεπτομέρειες τόσο από την κορυφαία έκδοση Cupra όσο και από την πιο «περιπετειώδη» X-Perience. Το crossover παρουσιαστικό ενισχύεται από τα πλαστικά που περιβάλλον  χαμηλά το αμάξωμα, τις ράγες της οροφής και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Στη λιτή ανακοίνωση της, η ισπανική φίρμα αναφέρει μόνο ότι το Leon Cross Sport «συνδυάζει τις παραδοσιακές αρετές της μάρκας στους τομείς των επιδόσεων και του ντιζάιν με τα χαρακτηριστικά των crossover οχημάτων».

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου, αλλά το πιθανότερο είναι ότι το Leon Cross Sport θα έχει σύστημα τετρακίνησης με τον ηλεκτροϋδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς και κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ο δίλιτρος TSI κινητήρας του Cupra με τα 290 PS ή αυτός του VW Golf R με τα 300 PS.

[Πηγή: Seat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube