node/37656

Škoda Vision IN: Ένα SUV για την Ινδία

H επίθεση του Ομίλου VW στην Ινδία έχει εμπροσθοφυλακή τη Škoda που θα παρουσιάσει στο New Delhi Auto Expo ένα SUV υπό το πρωτότυπο Vision IN.

Η ιδιαιτερότητα και η είδηση του νέου πρωτότυπου Vision IN είναι ότι στηρίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB A0, σε μια καινούργια έκδοση που ονομάζεται «IN»… Εξ ου και το όνομα του πρωτοτύπου. Αυτή η εκδοχή της πασπαρτού πια αρχιτεκτονικής του ομίλου έχει εξελιχτεί από την ίδια τη Škoda, ειδικά για μοντέλα που προορίζονται για τις αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Ινδίας.

Υπάρχουν ορισμένες αγορές όπου ο Όμιλος Volkswagen ασθμαίνει, καθώς η διείσδυσή του είναι από ανεπαρκής έως ανύπαρκτη. Κάτι που ίσχυσε και ισχύει ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδία. Η Škoda θα έχει λοιπόν ακριβώς το βαρύ καθήκον να έρθει σε ανταγωνισμό με τους βασιλιάδες αυτής της γιγαντιαίας, ινδικής αγοράς -μια από τις πιο πολυπληθείς χώρες στον κόσμο και με ρυθμό ανάπτυξης της κινητικότητας από τους πιο αδύναμους στον πλανήτη.

Για τη Volkswagen, η Škoda επελέγη να είναι η φίρμα που θα εκπροσωπήσει τον όμιλο σε αυτή την προσπάθεια ανάταξης των πραγμάτων. Η τσεχική φίρμα έχει εξελίξει, όπως είπαμε, μια πλατφόρμα ειδικά για αυτή την αγορά με βάση την MQB A0, που ονομάζεται «IN». Και το πρώτο μοντέλο που βασίζεται σε αυτή την πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένο από τη Škoda για τον Όμιλο Volkswagen, θα είναι ένα SUV που θα παρουσιαστεί 5-6 Φεβρουαρίου στους δημοσιογράφους και 7-12 στο κοινό στο Auto Expo του Νέου Δελχί.

Το Vision IN μας αποκαλύπτει σε αυτό το πρώτο σκίτσο το εσωτερικό του, το οποίο δείχνει ότι η Škoda δεν έκανε εκπτώσεις στον σχεδιασμό της καμπίνας, καθώς το νέο SUV βλέπουμε ότι θα εξοπλίζεται με μια οθόνη αφής τελευταίας γενιάς και με τα ψηφιακά όργανα Digital Cockpit.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το πρωτότυπο Vision IN αναμένεται να είναι λίγο πιο μεγάλο από 4,2 m, με άλλα λόγια στην κάτω πλευρά των B-SUV. Τμήμα της αγοράς όπου δραστηριοποιείται ακόμα ένα «ευρωπαϊκό» μοντέλο το Renault Kwid.

node/39638
Sony Vision-S Concept

To Sony Vision-S εμφανίζεται στο Tokyo [video]

Θυμάστε που η Sony μας παρουσίασε online νωρίτερα εφέτος το εντυπωσιακό Vision-S. Τώρα βλέπουμε τη γιαπωνέζικη ηλεκτρική μπερλίνα να βολτάρει στο Tokyo κοντά στην έδρα της Sony.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To Sony Vision-S εμφανίζεται στο Tokyo [video]

Οι τελείως ψεύτικες και στατικές φωτογραφίες του απροσδόκητου Sony Vision-S μας έδωσαν μια πρόγευση γι’ αυτό που ετοιμάζουν οι Ιάπωνες τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλά το 4θυρο Sony φαίνεται ότι κινείται κιόλας! Απόδειξη, αυτό το σύντομο διαφημιστικό κλιπάκι που δημοσιεύτηκε στο Youtube από τον ιαπωνικό γίγαντα.

Στο video, ένα μυστηριώδες λευκό φορτηγό μπαίνει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης των κεντρικών γραφείων της Sony. Στη συνέχεια, οι πλευρικές πόρτες αποκαλύπτουν το προφίλ του ιαπωνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι εικόνες που ακολουθούν μας δείχνουν σε animation την καμπίνα και τον φωτισμό του Vision-S. Και βάζοντας όπισθεν, το αυτοκίνητο κατεβαίνει απαλά, με μικρή ταχύτητα, από την πλατφόρμα του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Sony λέει ότι δεν έχει την πρόθεση να λανσάρει εμπορικά το ηλεκτρικό πρωτότυπό της. Το Vision-S χρησιμοποιείται επίσημα μόνο για την εξέλιξη onboard τεχνολογιών που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την ψυχαγωγία.

node/39590
Škoda Enyaq

Škoda Enyaq: Νέο teaser για το ηλεκτρικό SUV [video]

Ύστερα από τη σιλουέτα του, η Škoda μας δίνει μια γεύση από το εσωτερικό του Enyaq. Η τσεχική εταιρεία θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό SUV της την 1η Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Škoda Enyaq: Νέο teaser για το ηλεκτρικό SUV [video]

Η Škoda σκέφτεται ήδη την επιστροφή από τις διακοπές και την προσαρμογή στην κανονικότητα -εκτός απροόπτου. Για τον Τσέχο κατασκευαστή, η επιστροφή αυτή σηματοδοτείται από μια επίσημη παρουσίαση: Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV, το Enyaq. Η φίρμα του Mladá Boleslav επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες ότι το e-SUV της θα κάνει την πρεμιέρα του στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, στην Πράγα, την 1η Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από ένα πρώτο teaser, μια εικόνα της σιλουέτας του αυτοκινήτου, όπου διακρινόταν το πάνω μισό του περιγράμματος του αυτοκινήτου. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα δεν ήταν και πολύ διαφωτιστική, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι έχουμε να κάνουμε με ένα MPVειδές σχήμα με κοντό εμπρός καπό και αρκετά κάθετη πίσω πόρτα. Αλλά μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, σαφώς και θα υπάρξουν περισσότερα teaser για το εξωτερικό του Enyaq.

Škoda Enyaq

Ωστόσο, γνωρίζουμε ήδη πολλά για το Enyaq, καθώς η Škoda αποκάλυψε μπόλικες τεχνικές πληροφορίες στην οδήγηση του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου. Βασισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα για EV του Ομίλου Volkswagen, τη MEB, το Enyaq έχει μήκος 4,65 m, με τους Τσέχους να ανακοινώνουν πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα 585 lt.

Το ηλεκτρικό SUV της Škoda, θα διατίθεται σε πολλές τεχνικές διαμορφώσεις, με ηλεκτρομοτέρ στον πίσω ή σε κάθε άξονα και μπαταρίες με ενεργειακή πυκνότητα 52, 58 ή 77 kWh. Η έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 77 kWh ανακοινώνεται με αυτονομία άνω των 500 km σε κύκλο WLTP.

Škoda Enyaq

Η Škoda συνέχισε σήμερα, 29 Ιουλίου, με ένα δεύτερο teaser, το οποίο αποκαλύπτει τις γραμμές του ταμπλό. Η εικόνα του αποτελεί συνέχεια αυτής του πρόσφατου Octavia, με οριζόντιο σχεδιασμό. Η μεγάλη οθόνη αφής με διαγώνιο 13 ιντσών είναι τοποθετημένη πάνω από τους κεντρικούς αεραγωγούς. Πίσω από το τιμόνι με τις δύο ακτίνες υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με ένα μικρό γείσο.