Škoda Vision IN: Ένα SUV για την Ινδία

Škoda Vision IN: Ένα SUV για την Ινδία

H επίθεση του Ομίλου VW στην Ινδία έχει εμπροσθοφυλακή τη Škoda που θα παρουσιάσει στο New Delhi Auto Expo ένα SUV υπό το πρωτότυπο Vision IN.

Η ιδιαιτερότητα και η είδηση του νέου πρωτότυπου Vision IN είναι ότι στηρίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB A0, σε μια καινούργια έκδοση που ονομάζεται «IN»… Εξ ου και το όνομα του πρωτοτύπου. Αυτή η εκδοχή της πασπαρτού πια αρχιτεκτονικής του ομίλου έχει εξελιχτεί από την ίδια τη Škoda, ειδικά για μοντέλα που προορίζονται για τις αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Ινδίας.

Υπάρχουν ορισμένες αγορές όπου ο Όμιλος Volkswagen ασθμαίνει, καθώς η διείσδυσή του είναι από ανεπαρκής έως ανύπαρκτη. Κάτι που ίσχυσε και ισχύει ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδία. Η Škoda θα έχει λοιπόν ακριβώς το βαρύ καθήκον να έρθει σε ανταγωνισμό με τους βασιλιάδες αυτής της γιγαντιαίας, ινδικής αγοράς -μια από τις πιο πολυπληθείς χώρες στον κόσμο και με ρυθμό ανάπτυξης της κινητικότητας από τους πιο αδύναμους στον πλανήτη.

Για τη Volkswagen, η Škoda επελέγη να είναι η φίρμα που θα εκπροσωπήσει τον όμιλο σε αυτή την προσπάθεια ανάταξης των πραγμάτων. Η τσεχική φίρμα έχει εξελίξει, όπως είπαμε, μια πλατφόρμα ειδικά για αυτή την αγορά με βάση την MQB A0, που ονομάζεται «IN». Και το πρώτο μοντέλο που βασίζεται σε αυτή την πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένο από τη Škoda για τον Όμιλο Volkswagen, θα είναι ένα SUV που θα παρουσιαστεί 5-6 Φεβρουαρίου στους δημοσιογράφους και 7-12 στο κοινό στο Auto Expo του Νέου Δελχί.

Το Vision IN μας αποκαλύπτει σε αυτό το πρώτο σκίτσο το εσωτερικό του, το οποίο δείχνει ότι η Škoda δεν έκανε εκπτώσεις στον σχεδιασμό της καμπίνας, καθώς το νέο SUV βλέπουμε ότι θα εξοπλίζεται με μια οθόνη αφής τελευταίας γενιάς και με τα ψηφιακά όργανα Digital Cockpit.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το πρωτότυπο Vision IN αναμένεται να είναι λίγο πιο μεγάλο από 4,2 m, με άλλα λόγια στην κάτω πλευρά των B-SUV. Τμήμα της αγοράς όπου δραστηριοποιείται ακόμα ένα «ευρωπαϊκό» μοντέλο το Renault Kwid.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube