Škoda Karoq Velo: Ιδανικό για ποδηλάτες [video]

Škoda Karoq Velo: Ιδανικό για ποδηλάτες [video]

Με ενσωματωμένο πλυντήριο και χώρο για τρία ποδήλατα μαζί με τους αναβάτες τους.

Η Škoda παρουσίασε το Karoq Velo, ένα πρωτότυπο με πληθώρα πρόσθετων εξαρτημάτων τα οποία σχεδιάστηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες των ποδηλατών. Στόχος της εταιρείας ήταν η κατασκευή του ιδανικού οχήματος για μια καλοκαιρινή εξόρμηση με ποδήλατα τύπου mountain.

Για το σχεδιασμό του μοντέλου, η Škoda εκπόνησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.500 ποδηλάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 37% των ερωτηθέντων ζήτησε μια εύχρηστη εξωτερική λύση μεταφοράς των ποδηλάτων, ενώ το 29% δήλωσε πως προτιμά την ασφάλεια της μεταφοράς τους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Οι σχεδιαστές της Škoda κατάφεραν να ικανοποιήσουν και τις δύο ομάδες, ενσωματώνοντας μια ειδική ράμπα οροφής που χωρά δύο ποδήλατα, ενώ ένα ακόμα ποδήλατο χωρά στο εσωτερικό του Karoq Velo αφήνοντας χώρο για 3 ενήλικες επιβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Karoq 1.0 TSI DSG7

Skoda Karoq Velo

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Karoq Velo είναι το ότι διαθέτει ενσωματωμένο πλυντήριο για τις στολές ποδηλασίας, αλλά και ένα πιεστικό για πλύσιμο των ποδηλάτων πριν το ταξίδι της επιστροφής. Επιπλέον, μια πλήρης εργαλειοθήκη θα φανεί πολύ χρήσιμη σε περίπτωση βλάβης, όπως και το ειδικό κιτ επισκευής ελαστικών με φώτα LED που επιτρέπουν νυχτερινές επισκευές. Πάνω από την εργαλειοθήκη υπάρχει δίχτυ για τα κράνη και στην πλάτη του καθίσματος βρίσκεται ένα ψυγείο για τα παγούρια.

 

Το drone "Follow Me" που έρχεται μαζί με το όχημα απογειώνεται από μια μαγνητική επιφάνεια ενώ μέσω αισθητήρων έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί τους ποδηλάτες στο ταξίδι τους, τραβώντας βίντεο και φωτογραφίες από ψηλά. Σε περίπτωση ατυχήματος, οι ποδηλάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία κλήσης εκτάκτου ανάγκης της Škoda που θα καταγράψει αμέσως τη θέση του οχήματος και θα τους συνδέσει με τις σχετικές υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Karoq 1.6 TDI

Μπορεί το Karoq Velo να είναι προς το παρόν ένα πρωτότυπο, όμως η Škoda διαθέτει αρκετά από τα εξαρτήματα του στην αγορά, μεταξύ των οποίων ένα πολυεργαλείο, μια τρόμπα αλλά και φώτα ποδηλάτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube