Renault: Προ των πυλών το πρωτότυπο υδρογόνου

Renault: Προ των πυλών το πρωτότυπο υδρογόνου

Η Renault θα παρουσιάσει τη νέα της σχεδιαστική γλώσσα αλλά και τα σχέδια της γύρω από το καύσιμο υδρογόνου στις 19 Μαΐου στο Παρίσι.

Renault

Η Renault μας είχε δώσει μια γεύση από το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στις 19 Μαΐου πριν από μερικούς μήνες. Πρόκειται για ένα μοντέλο με κινητήρα υδρογόνου, το οποίο ευθυγραμμίζεται με τη νέα πολιτική της γαλλικής εταιρείας για μηδενικούς ρύπους και χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο σχήμα που αποκαλύπτεται μπορούμε να διακρίνουμε αρκετά στοιχεία από το νέο σχεδιαστικό DNA της φίρμας. Παράλληλα, ξεχωρίζουν και ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως το φωτισμένο λογότυπο, οι πλευρικοί καθρέφτες-κάμερες και, κυρίως, το ιδιαίτερο ανάγλυφο του καπό. 

Renault

Λεπτομέρειες γύρω από το σύστημα κινητήρα-μετάδοσης του θα αποκαλυφθούν στο συνέδριο ChangeNow στις 19 Μαΐου στο Παρίσι. Η φράση «μοτέρ υδρογόνου» που χρησιμοποιεί το Billancourt σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχουμε να κάνουμε με έναν κινητήρα βενζίνης, ο οποίος έχει υποστεί τις κατάλληλες μετατροπές για να λειτουργεί με καύσιμο υδρογόνο.

Ο CEO της Renault, Luca de Meo, ανέφερε ότι το πρωτότυπο θα προβάλλει πέρα από το υδρογόνο και άλλες τεχνολογίες. Βέβαια, όταν το concept μπει στην γραμμή παραγωγής θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοτέρ.

Σημειώνουμε ότι το Billancourt έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2030 η γκάμα του θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube