Η Renault ετοιμάζει πρωτότυπο όχημα με καύσιμο υδρογόνο

Η Renault ετοιμάζει πρωτότυπο όχημα με καύσιμο υδρογόνο

Μία πρώτη γεύση έδωσε σήμερα, μέσω ενός teaser, ενώ η αποκάλυψη αυτού του πρωτότυπου οχήματος που θα «καίει» υδρογόνο έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάιο.

Στα πλαίσια της «sustainable development strategy» που παρουσίασε σήμερα, η γαλλική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία ενός νέου πρωτοτύπου που ετοιμάζει. Πρόκειται για ένα μοντέλο με κινητήρα υδρογόνου, το οποίο ευθυγραμμίζεται με τη νέα πολιτική για μηδενικούς ρύπους και χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο σχήμα που αποκαλύπτεται μπορούμε να διακρίνουμε αρκετά στοιχεία από το σχεδιαστικό DNA της φίρμας. Παράλληλα, ξεχωρίζουν και ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως το φωτισμένο λογότυπο, οι πλευρικοί καθρέφτες-κάμερες και, κυρίως, το ιδιαίτερο ανάγλυφο του καπό. 

Η Renault αναφέρει σχετικά πως το εν λόγω πρωτότυπο αποτελεί ένα βήμα προς τη δέσμευσή της να επιτύχει μία πλήρως ηλεκτρική μετάβαση, μέχρι το 2030. Παρόλα αυτά, δεν κάνει καμία νύξη για το είδος της κίνησης. Η αναφορά σε «κινητήρα» υδρογόνου παραπέμπει σε μονάδα εσωτερικής καύσης, οπότε μπορούσαμε να συμπεράνουμε πως πρόκειται για κάτι ανάλογο με τη σπουδή της Toyota. Από την άλλη, εάν μιλάμε αποκλειστικά για ηλεκτροκίνηση, τότε είναι πιο λογική η προσέγγιση των κυψελών καυσίμου, που ενώνουν χημικά το υδρογόνο με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια και νερό.

Σε κάθε περίπτωση, τον Μάιο έχει προγραμματιστεί η αποκάλυψη του πρωτοτύπου, οπότε και θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Για να το δούμε να κυκλοφορεί στο δρόμο, μάλλον δεν θα γίνει ποτέ (όχι τουλάχιστον στα επόμενα 10-15 χρόνια) αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές ανεφοδιασμού. Θα έχει όμως ενδιαφέρον η όλη προσέγγιση, αφού δείχνουν να πυκνώνουν οι φωνές γύρω από τη χρήση υδρογόνου ως καύσιμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube