Renault H1st vision από τη Software République [video]

Renault H1st vision από τη Software République [video]

H Software République συγκεντρώνει έξι μεγάλες εταιρείες για να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο οικοσύστημα κινητικότητας. Ύστερα από δύο χρόνια εργασίας, παρουσιάζει το πρωτότυπο Renault H1st vision, σε πραγματικό και ψηφιακό δίδυμο!

Renault H1st vision από τη Software République

To πρωτότυπο Renault H1st vision (για το Human First vision) υπάρχει ως πραγματικό και λειτουργικό όχημα, αλλά και με το ψηφιακό δίδυμό του.

Παρουσιάστηκε στην έκθεση Viva Technology και πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αποτέλεσμα της διετούς συνεργασίας μεταξύ έξι μεγάλων εταιρειών εντός μιας νέας εταιρικής οντότητας, της «Software République», της Δημοκρατίας του Λογισμικού: Atos, Dassault Systèmes, Orange, Groupe Renault, STMicroelectronics και Thales. 

Tο Renault H1st Vision είναι μια φαινομενική εξέλιξη του περυσινού Renault Scénic Vision, προσαρμοσμένο για να επιδεικνύει «ανθρωποκεντρικές» καινοτομίες στον τομέα της κινητικότητας.

Renault H1st vision από τη Software République

Αυτή η συσκευή επίδειξης, διότι για τέτοια πρόκειται, ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και καινοτομίες για την άνεση και την ασφάλεια όλων. Οι 20 καινοτομίες της στοχεύουν σε «μια ανθρωποκεντρική εμπειρία». Με τις διάφορες εφαρμογές να αφορούν:

• Ασφαλή πρόσβαση στο όχημα με βιομετρικά στοιχεία·
• Μια άνευ προηγουμένου εμπειρία ήχου στην καμπίνα.
• Βελτιστοποιημένη διάρκεια ζωής και φόρτιση της μπαταρίας.
• Παρακολούθηση και βοήθεια της υγείας του οδηγού και του οχήματος·
• Προγνωστικές ειδοποιήσεις για την ασφάλεια των επιβατών και άλλων χρηστών του δρόμου.

Renault H1st vision από τη Software République

Το Renault H1st vision, όπως είπαμε όμως, έχει και το ψηφιακό αντίγραφο του, τρόπον τινά «ένα ψηφιακό δίδυμο». Αυτό το τελευταίο εξελίσσεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, με συστήματα που επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Σου επιτρέπει να βουτήξεις λοιπόν σε ένα σύμπαν όπου οι υποδομές, η ενέργεια, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι χρήστες διαφορετικών κατηγοριών κ.λπ., δεν θα είναι πλέον ανεξάρτητες. 

Renault H1st vision από τη Software République

Αυτό το δίδυμο αποτελεί εργαλείο για μοντελοποίηση, οπτικοποίηση και προσομοίωση διαφορετικών περιπτώσεων χρήσης που μπορεί να προκύψουν στον πραγματικό κόσμο. Επομένως, αυτό το πρωτότυπο, η σπουδή αν θέλετε,  διαθέτει ισχυρή διασύνδεση. 

Για να γνωρίσεις το περιβάλλον του, το Renault H1st vision βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τα ψηφιακά και φυσικά οικοσυστήματα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube