Renault Air4: Teaser από το πρωτότυπο για τα 60 χρόνια του 4L [video]

Renault Air4: Teaser από το πρωτότυπο για τα 60 χρόνια του 4L [video]

Το Renault 4L αποτέλεσε ένα από τα αυτοκίνητα-σταθμούς στην ιστορία της Γαλλικής φίρμας. Σήμερα, 60 χρόνια μετά, η Renault ετοιμάζεται να τιμήσει αυτή την ιστορία με το Air4, ένα νέο πρωτότυπο.

Η παρουσίαση του εν λόγω πρωτοτύπου έχει προγραμματιστεί για τις 26 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, η Renault επέλεξε να δώσει κάποια πρώτα δείγματα γραφής του Air4, ώστε να δημιουργήσει το σχετικό ντόρο. Όπως οι εξελικτές του χαρακτηριστικά αναφέρουν, «Το αυθεντικό R4 τολμούσε να κινηθεί παντού: Σε πόλεις, εξοχές, ερήμους. Και τώρα για τα 60ά γενέθλιά του, η Renault συνεργάζεται με την TheArsenale για να μεταφέρει το R4 στο μέλλον».

Το σχετικό teaser video δεν αποκαλύπτει πολλά, αναπαράγει όμως ξεκάθαρα τη χαρακτηριστική σιλουέτα του 4L μπροστά, με τα στρογγυλά φανάρια και την τετραγωνισμένη όψη. Το φωτιζόμενο σήμα της φίρμας, καθώς και κατακόρυφα LED φώτα ημέρας έρχονται να τιμήσουν αυτή την ιστορία, δίνοντας παράλληλα τη δική τους πινελιά από τη σύγχρονη εποχή.

Αναφορικά με την εταιρία TheArsenale, όπου αποτελεί συνοδοιπόρο σε αυτή την προσπάθεια, διατηρεί γραφεία σε Παρίσι, Μαϊάμι και Μακάου, ενώ αυτοσυστήνεται ως «η απόλυτη εταιρία αφοσιωμένη στο μέλλον της κινητικότητας». Για να επιστρέψουμε όμως στα του αυτοκινήτου, δεν αναφέρεται πουθενά το είδος της πρόωσης, εικάζουμε όμως πως πρόκειται για κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο. 

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι το κατά πόσο το Air4 θα μείνει στη φάση του πρωτοτύπου ή θα περάσει κάποια στιγμή σε παραγωγή. Η Renault έχει ήδη επιβεβαιώσει πως ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με την ονομασία 4ever. Εάν συνδυάσει κανείς τον αριθμό 4 με την αύρα του αέναου, που δίνει το ever, όχι άδικα θα μπορούσε να οδηγήσει τη σκέψη του σε μία -ευχάριστη για πολλούς- αναβίωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube