RapidE, η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin [video]

RapidE, η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin [video]

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε την Aston Martin για τα κλασικά, θερμικά μοτέρ V8 και V12. Φαίνεται όμως ότι σκέφτεται σοβαρά και την ηλεκτροκίνηση, όπως μαρτυρά το πρωτότυπο RapidΕ.

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας μέχρι πρότινος δεν ήταν προτεραιότητα για την Aston Martin και ο Βρετανός κατασκευαστής προτιμούσε να εστιάζεται στην εξέλιξη θερμικών μοτέρ V8 και V12.

Στρατηγική αντίθετη με αυτή άλλων εταιρειών πολυτελείας που στρέφονταν ολίγον κατ’ ολίγον προς τα υβριδικά, επαναφορτιζόμενα ή μη ή ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτό όμως συνέβαινε μέχρι σήμερα, καθώς η εταιρεία από Gaydon παρουσίασε ένα πρωτότυπο της Rapide με μπαταρίες και υπό την ονομασία RapidE για το οποίο μας είχε προϊοδεάσει από τον Απρίλιο.



Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δεν σχεδιάστηκε από την εκκίνησή του να είναι ηλεκτροκίνητo, αλλά για μια μετατροπή από μοντέλο με θερμικό μοτέρ. Βασισμένο πάνω στη Rapide S (με μοτέρ V12), η RapidE δεν μας αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Και το μόνο που γνωρίζουμε επισήμως είναι ότι το αυτοκίνητο εξελίχτηκε σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering.

Προς ώρας, δεν πρόκειται παρά για ένα πρωτότυπο, αλλά η Aston Martin ερευνά τη δυνατότητα να το κατασκευάσει και να το συναρμολογήσει στην Αγγλία.

[Πηγή Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube