Πρώτη γεύση από το 7θέσιο Škoda Vision 7S

Πρώτη γεύση από το 7θέσιο Škoda Vision 7S

Το νέο τσεχικό πρωτότυπο Škoda Vision 7S προσφέρει χώρους για έως επτά άτομα και μας επιδεικνύει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η φίρμα στα επόμενα μοντέλα της.

Škoda Vision 7S

Η Škoda έδωσε στη δημοσιότητα μια ακόμα εικόνα της επερχόμενης σχεδιαστικής γλώσσας της, αποκαλύπτοντας μας αυτή την φορά τον εσωτερικό σχεδιασμό του Škoda Vision 7S. Ένα ευρύχωρο πρωτότυπο όχημα με εντελώς νέα, ευέλικτη εσωτερική αρχιτεκτονική, που προσφέρει χώρο για έως και επτά άτομα.

Το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο Škoda Vision 7S είναι το πρώτο που παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της τσεχικής φίρμας.

Στο νέο σχέδιο παρουσιάζεται το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Εκτός από την χρήση βιώσιμων υλικών, το μινιμαλιστικό εσωτερικό έχει ως βασικά χαρακτηριστικά τους γενναιόδωρους χώρους για έως και επτά άτομα σε τρεις σειρές καθισμάτων, καθώς και τα λειτουργικά στοιχεία Simply Clever που αποτελούν υπογραφή της φίρμας. Ενώ είναι εμφανές ότι η νέα σχεδιαστική γλώσσα εστιάζει στην ευκολία ελέγχου των ψηφιακών τεχνολογιών και στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας.

«Η νέα σχεδιαστική γλώσσα είναι μινιμαλιστική, λειτουργική και αυθεντική. Θα συνεχίσουμε και μελλοντικά να εστιάζουμε στα παραδοσιακά πλεονεκτήματα της Škoda, όπως είναι η ευρυχωρία, η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα αποτελεί το επόμενο βήμα με το οποίο θα εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στην εμπειρία του πελάτη. Η δημιουργικότητα των σχεδιαστών και των μηχανικών μας αποτυπώνεται μέσα από τα κινητά στοιχεία του εσωτερικού και τα νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά Simply Clever, όπως το ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα. Οι σκόπιμα μινιμαλιστικές γραμμές επεκτείνουν την καθαρή εξωτερική σχεδίαση και στο εσωτερικό» εξηγεί ο επικεφαλής σχεδιασμού της Škoda, Oliver Stefani.

Škoda Vision 7S teaser

Το εσωτερικό του πρωτότυπου Škoda Vision 7S διαθέτει συμμετρική σχεδίαση με χαρακτηριστικό στοιχείο το φαρδύ, οριζόντιο ταμπλό που εκτείνεται στις πόρτες, ενισχύοντας την αίσθηση ευρυχωρίας. Το εργονομικά τοποθετημένο υποβραχιόνιο, καθιστά τον χειρισμό της οθόνης αφής και των απτικών διακοπτών εύκολο και άνετο. Απτικά χειριστήρια έχουν ενσωματωθεί και στο επανασχεδιασμένο τιμόνι ενώ διαδραστικά απτικά και οπτικά στοιχεία υπάρχουν και στα πάνελ κάθε πόρτας. 

Ατμοσφαιρικός φωτισμός επισημαίνει διάφορες περιοχές του εσωτερικού, δηλώνει το επίπεδο φόρτισης και παρέχει κατάλληλο φωτισμό κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο. Το ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα -το πιο ασφαλές μέρος σε ένα αυτοκίνητο. Οι πλάτες των μπροστινών καθισμάτων διαθέτουν βάσεις για συσκευές πολυμέσων για τους επιβάτες στη δεύτερη και τρίτη σειρά, ενώ έχουν επίσης και ενσωματωμένα σακίδια πλάτης.

Το ευρύχωρο εσωτερικό προσφέρει τη δυνατότητα δύο διαφορετικών χωροταξικών διαρρυθμίσεων, για οδήγηση και ανάπαυση. Στη διάταξη οδήγησης, όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στην ιδανική θέση για εύκολη πρόσβαση σε αυτά, ενώ η κεντρική οθόνη αφής είναι κάθετα ευθυγραμμισμένη, διευκολύνοντας την ανάγνωση των πληροφοριών που εμφανίζονται. 

Η διάταξη ανάπαυσης μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά τη φόρτιση ή τη στάση για ξεκούραση. Σε αυτή, το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων μετακινούνται προς τα εμπρός, ενώ τα καθίσματα της πρώτης και της δεύτερης σειράς μετακινούνται προς τα πίσω. Με αυτό τον τρόπο οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χώρο για μεγαλύτερη άνεση.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube