Προαναγγελία για τη νέα Toyota GR Supra Super GT Concept

Προαναγγελία για τη νέα Toyota GR Supra Super GT Concept

Η Toyota-Gazoo Racing επιβεβαίωσε ότι η αγωνιστική έκδοση της νέας της Supra θα κάνει την παρθενική εμφάνισή της στο Tokyo Auto Salon 2019.

Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα-teaser που αποσκοπεί στο να ανοίξει την όρεξη για ένα νέο πρωτότυπο βασισμένο στην Supra, το οποίο θα αποκαλυφθεί στο Tokyo Auto Salon, τον προσεχή Ιανουάριο.

Το πρωτότυπο ονομάζεται Supra Super GT Concept και η σκοτεινή εικόνα-teaser υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια φρέσκια αγωνιστική εκδοχή της Supra, με περίτεχνο bodykit που σαφώς παραπέμπει με μια «φορεσιά» της Toyota-Gazoo Racing, με ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και μια τεράστια πτέρυγα Super GT.

Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η νέα Supra Super GT Concept θα είναι παρόμοια με την Toyota GR Supra Racing Concept, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018. Ωστόσο, όπως υποδηλώνει το όνομα, θα σχεδιαστεί σύμφωνα το πνεύμα των ιαπωνικών κανονισμών για την κατηγορία Super GT.

Το πρωτότυπο αναμένουμε να ενσωματώνει και άλλες ομοιότητες από το GR Racing Concept του 2018, που θα περιλαμβάνουν συνθετικούς προφυλακτήρες, καπό, διαχύτη, σπλίτερ και πτέρυγα, καθώς και παράθυρα από πλεξιγκλάς για την εξοικονόμηση βάρους. Ζάντες της BBS από ελαφρύ κράμα, φρένα της Brembo και χαμηλότερο ύψος από το δρόμο θα είναι πιθανότατα στοιχεία της νέας Super GT.

Το θέμα του πρωτοτύπου επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Toyota στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ως εκ τούτου, η Supra Super GT Concept θα εμφανιστεί στο σταντ της εταιρείας δίπλα στο Yaris WRC, το TS050 και νικητή του Le Mans και μια ιστορική MA70 Supra του 1988, που συμμετείχε στο Group A του ιαπωνικού Πρωταθλήματος Τουρισμού.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube