Έκθεση Γενεύης: Πρόγευση της νέας Toyota Supra

Έκθεση Γενεύης: Πρόγευση της νέας Toyota Supra

Η θρυλική Supra επιστρέφει. Η Toyota το επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα στην έκθεση της Γενεύης δίνοντάς μας παράλληλα και μια πρώτη γεύση με την αγωνιστική έκδοσή της.

H Toyota παρουσίασε στη Γενεύη μία πρωτότυπη αγωνιστική έκδοση της νέας Supra, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση του νέου σπορ μοντέλου της που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2019.
 
Η πρόθεση της Toyota να επαναφέρει το θρυλικό όνομα Supra στην αγορά ήταν γνωστή από καιρό, όπως επίσης και ότι η επιστροφή αυτή θα γίνει σε συνεργασία με τη BMW και τη νέα γενιά της Z4. Το πρωτότυπο Gazoo Racing Supra Racing Concept, που φιγουράρει στο περίπτερο της Toyota στη Γενεύη είναι η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη ότι η νέα γενιά της Supra εξελίσσεται, με τον πρόεδρο της Toyota Europe, Johan van Zyl, να κάνει ειδική αναφορά στο μοντέλο.
 
“Η Supra επιστρέφει. Αυτό το πρωτότυπο είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα της πρόθεσής μας να επαναφέρουμε στην αγορά και τις πίστες ένα από τα πιο εικονικά σπορ αυτοκίνητα στην Ιστορία της αυτοκίνησης” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Johan van Zyl.
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέα Toyota Supra 2019: Διαρροή τεχνικών προδιαγραφών

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο της Supra έχει κατασκευαστεί από την Toyota Gazoo Racing, το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής φίρμας, και έχει ότι περιμένεις από ένα αγωνιστικό που δείχνει έτοιμο να κατακτήσει τις πίστες: φαρδύ αμάξωμα, μια τεράστια πίσω φτερούγα, θηριώδεις τροχούς, αεροδυναμικό διαχύτη και γυμνό εσωτερικό.
 
Το αγωνιστικό πρωτότυπο έχει την ακραία σχεδίαση που επιβάλλει η αεροδυναμική και οι απαιτήσεις ψύξης των μηχανικών μερών του, αλλά ακόμα και έτσι μας δείχνει τι πρέπει να περιμένουμε από το μοντέλο παραγωγής, το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα έχει την παραδοσιακή διάταξη του κινητήρα εμπρός, κίνηση πίσω, με την ισχύ του μοτέρ να υπερβαίνει τα κατά πολύ τα 300 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube