Προ των πυλών το φορτηγό της Tesla Motors

Προ των πυλών το φορτηγό της Tesla Motors

Η Tesla Motors έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του πρωτότυπου φορτηγού.

Ο ιδρυτής και CEO της Tesla Motors, Elon Musk, θέλει να αναπτύξει περαιτέρω την εταιρεία του, διεισδύοντας στα μέσα μεταφοράς.

Μοιάζει και είναι πολύ λογικό να θέλει να αναπτυχθεί πλήρως στον τομέα των ηλεκτρικών τροχοφόρων, εξελίσσοντας παράλληλα τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και τα πακέτα επαναφορτιζόμενων μπαταριών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σχεδιαστική σπουδή για το πώς θα έμοιαζε ένα φορτηγό της Audi

Η φωτογραφία teaser που έδωσε εχθές στη δημοσιότητα ο Elon Musk κατά τη διάρκεια του 2017 TED Conference στο Vancouver, μας παρουσιάζει μια «νυχτερινή» λήψη του εμπρός μέρους του φορτηγού. Από τα λίγα που δεν αφήνει στην φαντασία μας η εικόνα, είναι τα φώτα LED τύπου hockey stick, το μεγάλο ύψος της καμπίνας, τα κλασικά φωτάκια στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, η απουσία καθρεφτών που μαρτυρά ίσως τη χρήση καμερών και τα αεροδυναμικής σχεδίασης φτερά των εμπρός τροχών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-Benz ετοιμάζει τα φορτηγά του μέλλοντος, σήμερα [videos]

Σύμφωνα με αναφορές στον αμερικανικό Τύπο, η παραπάνω εικόνα θα εμπλουτιστεί με μάσκα που θα παραπέμπει στα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας και καμπίνα που θα «γλύφει» το τρέιλερ για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz Urban eTruck, νέο αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό [video]

Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, το φορτηγό της Tesla Motors θα είναι ηλεκτρικό, θα έχει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που θα αντικαθίστανται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και φυσικά θα έχει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

Το νέο αμερικανικό φορτηγό θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

[Πηγή Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube