Επίσημη αποκάλυψη: Mercedes-Benz Urban eTruck, νέο αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό [video]

Επίσημη αποκάλυψη: Mercedes-Benz Urban eTruck, νέο αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό [video]

Ο Mercedes-Benz εισάγει την ηλεκτροκίνηση στις βαριές οδικές μεταφορές με το Urban eTruck, ένα νέο ηλεκτρικό φορτηγό μικρών αποστάσεων.

Το Urban eTruck είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικά κινούμενο φορτηγό ικανό να μεταφέρει 26 μετρικούς τόνους σε απόσταση 200 km με μια και μόνο φόρτιση των μπαταριών του.

Αυτή τη στιγμή υφίσταται υπό τη μορφή πρωτοτύπου, αλλά η Daimler δηλώνει ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Το Παρίσι και το Λονδίνο είναι οι πρώτες πόλεις που αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους της Daimler ότι ενδιαφέρονται να καταργήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το κέντρο τους. Τα φορτηγά προφανώς θα εξαιρεθούν αυτού του κανόνος, αλλά η Daimler δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εξελίσσει λύσεις για πελάτες που αναζητούν ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, αλλά και ικανού να μεταφέρει σημαντικό φορτίο, αλλά σε μικρότερες αποστάσεις.

Το Urban eTruck της Mercedes-Benz είναι τριαξονικό και τα ηλεκτρομοτέρ του ενσωματώνονται στην πλήμνη των τροχών. Η συστοιχία μπαταριών αποτελείται από τρία στοιχεία ιόντων λιθίου, με τη Mercedes-Benz  να λέει ότι η αυτονομία του είναι ικανή για την τυπική χρήση μιας ημέρας. Κάθε φορτηγό δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη για μηδενικές άμεσες εκπομπές, παρέχοντας μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των φορτηγών ντίζελ.

Η Mercedes-Benz δεν βιάζεται να λανσάρει το νέο ηλεκτρικό φορτηγό στην αγορά, οπότε δεν υφίσταται η πιθανότητα να το δούμε στους δρόμους στα προσεχή τέσσερα χρόνια. Μαζί με το eTruck, ο κλάδος φορτηγών της Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι γιορτάζει δύο χρόνια δοκιμών μικρής κλίμακας του Fuso Canter E-Cell, ενός ελαφρού φορτηγού για διανομές που κάνει χρήση κυψελών καυσίμου και «υπηρετεί» προς το παρόν σε έναν αριθμό επιλεγμένων πελατών, υπό τύπο «ρεαλιστικής δοκιμής».

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube