Πρεμιέρα για το Alpine A290_β

Πρεμιέρα για το Alpine A290_β

Η Alpine αποκάλυψε το A290_β, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό «καυτό» χάτσμπακ με κεντρική θέση οδήγησης.

H Alpine αποκάλυψε το A290_β, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό «καυτό» χάτσμπακ που βασίζεται στο νέο Renault 5 και θα λανσαριστεί σε μορφή παραγωγής το 2024.

Το Alpine A290_β παραγωγής θα βασίζεται όπως και το Renault 5 στην πλατφόρμα CMF-B EV της Συμμαχίας Renault-Nissan

To πρωτότυπο έχει μήκος 4,05 m, πλάτος 1,85 m, ύψος 1,48 m και πατάει σε φουτουριστικές ζάντες 20" με ελαστικά της Michelin.

Alpine A290_β

Εξωτερικά, η Alpine κατάφερε να δώσει στο χάτσμπακ άκρως επιθετική εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα τέσσερα φωτιστικά σώματα με δύο λεπτές λωρίδες LED σε κάθε πλευρά, ενώ πίσω το A290_β δανείστηκε τα κάθετα φώτα από το αγωνιστικό Α470 της κατηγορίας LMP2. 

Όπως αρμόζει σε μια σπορ κατασκευή, το A290_β εξοπλίζεται με splitter εμπρός, διαχύτη στο πίσω μέρος και αεροτομή στην οροφή.

Alpine A290_β

Στο εσωτερικό του, το νέο A290_β μπορεί να μεταφέρει τρεις επιβαίνοντες σε μπάκετ αγωνιστικά καθίσματα σε διάταξη εμπνευσμένη από τη McLaren F1. O οδηγός δηλαδή κάθεται στο κέντρο έχοντας εκατέρωθεν και λίγο πιο πίσω του, τους δύο επιβάτες. 

Το ταμπλό έχει σχεδίαση που μοιάζει με βέλος και το τιμόνι είναι εμπνευσμένο από εκείνα των A470 και το μονοθέσιο της Alpine στην F1.

Alpine A290_β

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η Alpine μας ενημέρωσε ότι διαθέτει torque vectoring, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος, πιο σφιχτή ανάρτηση, τρία οδηγικά προφίλ και τις 4πίστοντες δαγκάνες της Brembo του A110.

Η έκδοση παραγωγής του A290_β θα λανσαριστεί το 2024, θα βασίζεται όπως και το Renault 5 στην πλατφόρμα CMF-B EV της Συμμαχίας Renault-Nissan και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιo του γκρουπ Renault στο Douai της Γαλλίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube