Οι πρώτες λεπτομέρειες για το νέο Renault 5

Οι πρώτες λεπτομέρειες για το νέο Renault 5

H Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες για το νέο 5άρι, που θα αναγεννηθεί ως ηλεκτρικό και θα κάνει το ντεμπούτο του στις αγορές το 2024.

Ήταν Ιανουάριος του 2021 όταν η Renault ανακοίνωσε ότι το θρυλικό 5 θα αναγεννηθεί ως ηλεκτρικό. Το ντεμπούτο του είναι προγραμματισμένο για το 2024 και η γαλλική φίρμα έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζει το κοινό, δίνοντας τις πρώτες πληροφορίες για το μοντέλο.

Αρχικά, το νέο Renault 5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV της συμμαχίας Renault-Nissan και το 70% των εξαρτημάτων του θα προέρχεται από τα Clio και Captur της πλατφόρμας CMF-B. Με τον τρόπο αυτό, η Renault θα μειώσει το κόστος παραγωγής κατά 30% σε σχέση με το Zoe.

Renault 5

Επιπλέον, εκεί που η μπαταρία του Zoe αποτελούνταν από δώδεκα μονάδες, το 5 θα αξιοποιεί τέσσερις μονάδες μεγαλύτερες σε μέγεθος και τοποθετημένες σε ένα επίπεδο, εξοικονομώντας έτσι 15 kg.

To εργοστάσιο υπόσχεται επίσης ότι η μπαταρία του νέου χάτσμπακ αρχιτεκτονικής 400V, διαθέτει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και θα είναι καλύτερα ενσωματωμένη στην πλατφόρμα αυξάνοντας την ακαμψία της. Το ενισχυμένο πάτωμα του θα συνεισφέρει επίσης στην καλύτερη ποιότητα κύλισης.

Renault 5

Όσο για την ανάρτηση, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα κάνει χρήση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι πριν από μερικούς μήνες το αφεντικό της Renault, Luca de Meo, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ότι η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει το νέο Renault 5 θα έχει τη δυνατότητα αυτονομίας που θα αγγίζει τα 400 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube