Πώς θα ήταν ένα σύγχρονο FΙΑΤ X1/9;

Πώς θα ήταν ένα σύγχρονο FΙΑΤ X1/9;

Ανεξάρτητος σχεδιαστής από την Ιταλία οραματίζεται την αναβίωση του FIAT X1/9.

Ο Mirko Pavan από την Ιταλία εργάζεται ως σχεδιαστής αυτοκινήτων στον οίκο Pininfarina, όμως όπως και άλλοι συνάδελφοί του αρέσκεται στο να δημιουργεί project και στον ελεύθερό του χρόνο. Ένα παράδειγμα είναι η αναβίωση του FΙΑΤ X1/9 1(972-1989) με τη μορφή ενός σύγχρονου ρόουντστερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ FΙΑΤ X1/9 1972-1989 [video]

Όπως αναφέρει ο σχεδιαστής, χρησιμοποίησε το δημιούργημα του Bertone ως πηγή έμπνευσης καθώς το θεωρεί αριστούργημα. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα minimal και vintage όχημα που να έχει την αίσθηση ενός αγωνιστικού.

FIAT X1/9

Όπως βλέπουμε από τα ψηφιακά renderings του τρισδιάστατου μοντέλου, οι διαστάσεις και οι αναλογίες του παραπέμπουν όντως στο X1/9, όμως το αμάξωμα είναι γεμάτο από καμπύλες σε αντίθεση με το πιο γωνιώδες σχέδιο του Nuccio Bertone.

Στο εμπρός μέρος τα pop-up φώτα έχουν δώσει τη θέση τους σε LED γραφικά που ενσωματώνονται στη γρίλια μαζί με το ρετρό σήμα της FIAT, ενώ χαμηλότερα βρίσκουμε μια εισαγωγή αέρα και ένα μεγάλο ανθρακονημάτινο σπλίτερ. Οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου με τους αεροδυναμικούς δίσκους για ζάντες αφήνουν το αποτύπωμά τους στο αμάξωμα υπό τη μορφή των φουσκωμένων φτερών που ξεπροβάλλουν από το χαμηλό καπό. Η γραμμή των παραθύρων και το "σκαμμένο" πίσω παρμπρζ είναι σχεδιαστικές αναφορές στο X1/9, όπως και το κάθετο κόψιμο της ουράς με τα τετραγωνισμένα φώτα LED και τον τεράστιο διαχύτη.

Σε αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε πως το project του Mirko δεν σχετίζεται με την FIAT και αποτελεί απλά μια σχεδιαστική άσκηση σε ψηφιακό περιβάλλον. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε προσπάθεια αναβίωσης του X1/9 καθώς το 2016, η Idecore είχε παρουσιάσει ένα αντίστοιχο project.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube